Αρχική
εγγραφή NewsLetter | χορηγία
Πρώτη ΣελίδαΑποτύπωμαΦιλικές ΙστοσελίδεςΕπικοινωνία

Γιατί τόση μανία με μας τα τετράποδα;

Στην πανέμορφη Καρδαμύλη το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Δυτικής Μάνης σε πρόσφατη συενδρίαση του – παρουσία του δημάρχου, κ. Δημήτριου Γιαννημάρα - απαγόρευσε τα ζώα συντροφιάς στις παραλίες της Στούπας, της Καλόγριας και της Σάντοβας. Γιατί; Μα φυσικά για το καλό μου..., όπως και για το καλό των λουομένων... Εσείς, αυτό το πιστεύετε;;; Κουράστηκα. Ειλικρινά κουράστηκα με αυτό το...αλαλούμ στις παραλίες και τα... πρόστιμα που κόβουν για μας. Πρόστιμα που συχνά, οι... προσβεβληθέντες λουόμενοι καλούν το λιμενικό να τα κόψει, αγνοώντας  ότι το λιμενικό έχει δικαιοδοσία για ό,τι συμβαίνει στη θάλασσα, ενώ για ό,τι συμβαίνει στην παραλία πρέπει κανείς να αναφέρεται στην αστυνομία, με εξαίρεση την περίπτωση που αυτή δεν υπάρχει, οπότε τότε, πράγματι ασχολείται το λιμενικό.

Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου στην Καρδαμύλη, αναφέρθηκε το παραπάνω και είπα, αρχικά, ωραία, οι κύριοι ερμηνεύουν σωστά το νόμο. Και συνέχισαν έτσι  κάνοντας την ανάλογη διευκρίνιση περί της μη ή όχι απαγόρευσης εμάς των σκυλιών στην θάλασσα και την παραλία. Και είπαν πολύ σωστά πως σύμφωνα με τον ν.  4039/2012,  επιτρέπεται ο περίπατος του σκύλου σε κοινόχρηστους υπαίθριους χώρους αρκεί να κυκλοφορεί με συνοδό και όχι ελεύθερος, να είναι τσιπαρισμένος και ο συνοδός να  έχει μαζί του - για την περίπτωση που θα του ζητηθεί να το επιδείξει - το βιβλιάριο υγείας του σκύλου. Μέχρι εδώ υπέροχα. Είπαν μάλιστα πως αν δεν υπάρχουν λουόμενοι, εμένα μπορούν να με λούζουν, μέχρι αυτοί να εμφανιστούν και... να ευπρεπιστώ. Εν ολίγοις , όπως λέει και ο νόμος  ΕΓΩ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΩ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΒΡΙΣΚΟΜΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ. Και δεν αναφέρομαι στις... απομακρυσμένες παραλίες αλλά μόνο σε αυτές που έχουν λουτρικές εγκαταστάσεις. Κι ενώ όλα μου φαινόντουσαν καλά μέχρι στιγμής, ακούω το εξής κουφό. Ότι... επειδή σε αυτές τις τρείς παραλίες, Στούπα, Καλόγρια, Σάντοβα, έχει πολύ κόσμο και είναι πολύ εύκολο κάποιος να με πατήσει κατά λάθος (ειδικά αν είμαι τόσοδούλης) κι εγώ ο...τοσοδούλης  με τη σειρά μου να... θυμώσω που πατήθηκα και να... δαγκώσω τον... απρόσεκτο, για το καλό και των δυο μας, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΝΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΩ. Εντάξει. Όχι συνέχεια. Μέχρι τις 31 Οκτωβρίου!!!!!

Κι αναρωτιέμαι, γιατί τόση μανία με μας τα τετράποδα; Εμείς... λερώνουμε τις παραλίες ή... ο καθένας που έρχεται εδώ με τα φαγητάκια του και τις βρωμιές του και τις παρατάει ανεξέλεγκτα; Είναι πια τόσα πολλά τα σκυλιά στις παραλίες που γίνεται σκυλοπατείς με σκυλοπατώ σε; Αντί ο δήμος να βρει τρόπο να καθαρίσει τις υπέροχες αμμουδιές μας, θέλει να διώξει εμένα, εμάς , τα... ακάθαρτα ζώο από αυτές;  Αναρωτιέμαι.. Από την αρχή της σεζόν υφίσταται σε αυτές τις παραλίες – και θα υφίσταται μέχρι τις 31 Οκτωβρίου-  ο ναυαγοσώστης, η ύπαρξη του οποίου είναι υποχρεωτική; Και ακόμα, την πινακίδα που θα βάλετε και θα στοιχίσει κόπο, χρόνο και χρήμα ποιός θα την πληρώσει, αν όχι, αυτοί, οι γνωστοί, έρημοι πολίτες που την πληρώνουν πάντα; Το να πληρώνει ο Δήμος (και μάλιστα σε περίοδο κρίσης) για να αναρτήσει κάτι παράνομο, αυτό είναι... καθαρό; Δεν είναι... βρώμικη σκέψη και πρακτική αυτό εναντίον μου και εναντίον του Συντάγματος; Να μου το θυμηθείτε. Σε λίγο καιρό, οι, από τον λαό εκλεγμένοι είναι ικανοί στις οργανωμένες παραλίες να βάλουν να πληρώνουν ξαπλώστρα ή είσοδο οι συνοδοί μας και για μας τα σκυλιά. Εγώ πάντως, εδώ θα κυκλοφορώ.  Σε αυτές τις τρείς παραλίες. Και θα ψάχνω τον ναυαγοσώστη, μέχρι το τέλος της σεζόν. Κι αν δεν τον δω... θα μιλήσει ο νόμος... Σας τ’ ορκίζομαι. Στους δρόμους και τις βρώμικες παραλίες που έχω πατήσει. Γιατί είσαστε άδικοι και προκατειλημένοι. Γι αυτό....