Αρχική
εγγραφή NewsLetter | χορηγία
Πρώτη ΣελίδαΑποτύπωμαΦιλικές ΙστοσελίδεςΕπικοινωνία

Γιορτάζοντας την Εθνική Επέτειο

 

Ελεύθερη είσοδο για όλους τους επισκέπτες προσφέρει την Κυριακή 25 Μαρτίου το Μουσείο της Ακρόπολης, γιορτάζοντας την εθνική επέτειο, ενώ το εστιατόριο στο δεύτερο όροφο θα σερβίρει ελληνικό παραδοσιακό πιάτο.

 

Ελεύθερη είσοδο μπορούν να έχουν στο Μουσείο της Ακρόπολης κατά την ημέρα της εθνικής εορτής -από τις 9 το πρωί μέχρι τις 8 το βράδυ- οι επισκέπτες της μόνιμης έκθεσης αλλά και της περιοδικής ‘Ελευσίνα. Τα μεγάλα μυστήρια’. Οι επισκέπτες μπορούν επίσης να παρακολουθήσουν και τις παράλληλες δράσεις που θα πραγματοποιηθούν στο ισόγειο του Μουσείου, καθώς και την παρουσίαση πινάκων ζωγραφικής με θέμα τους Έλληνες του ’21 και τα αρχαία μνημεία, τη συλλογή Μιχάλη & Δήμητρας Βαρκαράκη και ακόμα την παρουσίαση ζωγραφικής και καλλιγραφίας από Κινέζους καλλιτέχνες του Μουσείου της Σαγκάης.

 

Οι Έλληνες του ’21 και τα αρχαία μνημεία

Από την Πέμπτη 22 Μαρτίου έως τις 07 Απριλίου (Μ. Σάββατο) οι επισκέπτες του Μουσείου θα μπορούν να παρακολουθήσουν σε οθόνη στον ισόγειο χώρο του Μουσείου ειδική προβολή με πίνακες ζωγραφικής που αφορούν στη δράση των Ελλήνων του ’21 και τη συλλογή του Μιχάλη και της Δήμητρας Βαρκαράκη αλλά και να θαυμάσουν την εξαιρετική ελαιογραφία του ζωγράφου j.j. Fray ‘Άποψη της Αθήνας από τον Ιλισσό’, χωρίς εισιτήριο.

 

Καλλιγραφία από το Μουσείο της Σαγκάης

Ώρες παρουσίασης: 10 π.μ.-12 μεσημέρι & 1 μ.μ.-3 μ.μ. Δυο Κινέζοι καλλιτέχνες, στο πλαίσιο της δράσης ‘Θησαυροί από το Μουσείο της Σαγκάης’ (Πέμπτη 22 Μαρτίου-Κυριακή 25 Μαρτίου) ζωγραφίζουν έργα με την παραδοσιακή κινεζική τεχνική και γράφουν με την περίφημη κινεζική αλληλογραφία.

Χωρίς εισιτήριο.

Μουσείο Ακρόπολης: Διονύσου Αρεοπαγίτου 15, τηλ. 2109000900, www.thecropolismuseum.gr