Αρχική
εγγραφή NewsLetter | χορηγία
Πρώτη ΣελίδαΑποτύπωμαΦιλικές ΙστοσελίδεςΕπικοινωνία

Γιούπιιι!!!!ΝΙΚΗΣΑΜΕ!

Αυτό κι αν είναι νίκη της Ομοσπονδίας. Το πάγιο αίτημά της για το δικαίωμα παράστασης πολιτικής αγωγής στα φιλοζωικά σωματεία στις υποθέσεις κακοποίησης των ζώων βρίσκεται υπό διαβούλευση.

Ανηρτημένο για διαβούλευση βρίσκεται επιτέλους το πάγιο αίτημα της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομποσπονδίας –για το οποίο αγωνίζεται επί 4 συνεχή χρόνια- που αφορά στο δικαίωμα παράστασης πολιτικής αγωγής στα φιλοζωικά σωματεία στις υποθέσεις κακοποίησης ζώων.

Όπως αναφέρει σε επιστολή της, ‘Με την ψήφισή του στη Βουλή τα περιστατικά κακοποίησης ζώων που φθάνουν στο ακροατήριο θα διεξάγονται από πολύ καλύτερες θέσεις και με δικηγόρους πλέον, όχι κατ’ εξαίρεση και βάσει της διακριτικής ευχέρειας των δικαστών, όπως γινόταν μέχρι σήμερα, αλλά θεσμοθετημένα πλέον.

Η Ομοσπονδία μας στον τομέα της νομοθεσίας τα τελευταία χρόνια κατήγαγε δύο σπουδαίες νίκες.

Η πρώτη ήταν όταν μετά από αγώνες μας και πάλι αναγνωρίστηκε θεσμικά πια ή έννοια της παθητικής κακοποίησης των ζώων, που πάλι κάποιοι ανόητοι μας ειρωνεύονταν, και σήμερα το δικαίωμα παράστασης πολιτικής αγωγής.

Τους αφήνουμε στην χλεύη της ιστορίας του φιλοζωικού κινήματος.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους υπηρεσιακούς παράγοντες, τους νομικούς συμβούλους και βεβαίως τον ίδιο τον Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Κοντονή, που με υπομονή μας “ανέχτηκαν” όλο αυτό το διάστημα, αλλά κυρίως γιατί η υπόσχεσή τους πήρε σήμερα σάρκα και οστά.

Αλλά και εκείνους που μας όπλισαν με τα σωστά νομικά επιχειρήματα.
Η νίκη μας αυτή δικαιωματικά ανήκει και σ’ αυτούς και φέρει την υπογραφή τους.’

Τι να... γαβγίσω και πόσες φορές να κουνήσω πέρα δώθε την ουρά μου μετά απ’ όλα αυτά; Το συμπέρασμα είναι ένα: Πως όταν ο αγώνας είναι δίκαιος, έντιμος και από κάθε άποψη ηθικός, με επιχειρήματα και κατάλληλα σχεδιασμένος και οργανωμένος, το αποτέλεσμα δικαιώνει τους εμπλεκόμενους αιτούντες.

Αυτή η νίκη αξίζει όσο όλα τα ΚΟΚΑΛΑ που μου έχουν δώσει και θα μου δώσουν στη ζωή μου. Καλή συνέχεια και στα επόμενα!