Αρχική
εγγραφή NewsLetter | χορηγία
Πρώτη ΣελίδαΑποτύπωμαΦιλικές ΙστοσελίδεςΕπικοινωνία

Γνωστά τραγούδια-ορόσημα στο... πέρασμα του χρόνου

 

Την Πέμπτη 12 Ιουλίου η Κυβέλη Καστοριάδη -κόρη του Κορνήλιου Καστοριάδη που μεγάλωσε και ζει στο Παρίσι-επιστρέφει στην Ελλάδα, στο Μουσείο της Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, προκειμένου να παρουσιάσει το δεύτερο CD της ‘Songs for a blue cloud’ που κυκλοφορεί από τη Μικρή Άρκτο. Συνοδοιπόρος στην ενορχήστρωση και τη συνοδεία στην κιθάρα, ο Ορέστης Καλαμπαλίκης.

 

Μπορεί να ζει στο Παρίσι, αλλά η πρώτη της δισκογραφική παραγωγή εκδίδεται στην Ελλάδα από τη Μικρή Άρκτο. Η Κυβέλη Καστοριάδη, που διατηρεί μια αδιάλειπτη και βαθιά σχέση με την ελληνική μουσική, μας φέρνει το ‘Sous le ciel de Paris’, σε ενορχήστρωση Ορέστη Καλαμπαλίκη.

Με πυξίδα τις δύο δισκογραφικές της δουλειές, ξεκίνησε την περιοδεία της το καλοκαίρι του 2017 από το Μουσείο Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αθηνών στην Πλάκα και, συνεχίζοντας σε Πάτρα, Καβάλα, Αίγινα και ξανά στην Αθήνα, επέστρεψε στο Παρίσι όπου προετοίμασε τη θεατρική της παρουσία και σειρά εμφανίσεων με άξονα το ‘Songs for a blue cloud’, ενώ τον Οκτώβριο του 2017 έκανε μία σειρά μουσικών παραστάσεων στην Ιαπωνία με ρεπερτόριο ελληνικών, γαλλικών και αραβικών τραγουδιών.

Τον Δεκέμβρη επέστρεψε ξανά στην Ελλάδα για να συναντήσει καλλιτεχνικά σε 2 μουσικές βραδιές τον Αλκίνοο Ιωαννίδη και τη Δήμητρα Γαλάνη στη σκηνή του Passport-upstairs, ενώ παρουσίασε τη μουσική παράσταση σε Ηράκλειο (Βασιλική του Αγίου Μάρκου) και Θεσσαλονίκη (θέατρο Αθήναιον).

Φέτος το καλοκαίρι η Κυβέλη Καστοριάδη έρχεται να συνεχίσει από εκεί ακριβώς που σταμάτησε. Στο Μουσείο της Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αθηνών θα παρουσιάσει ένα μουσικό ταξίδι στο χρόνο με σταθμούς - ορόσημα γνωστά τραγούδια όπως των Μάνου Χατζιδάκι, Γιάννη Αγγελάκα, Leonard Cohen, Bob Dylan, Kurt Weill, Serge Gainsbourg, Boris Vian κ.ά.

Έναρξη: 21.00/ Εισιτήρια: 13€: Γενική είσοδος (προπώληση), 10€ φοιτητικό, ανέργων (προπώληση).

Η προπώληση ισχύει μέχρι και την παραμονή της συναυλίας (11/7)/ TICKET SERVICES

- Εκδοτήριο: Πανεπιστημίου 39

- Τηλεφωνικά: 2107234567

- Online: www.ticketservices.gr

και σε όλα τα καταστήματα PUBLIC

Την ημέρα της συναυλίας (12/7) θα διατίθενται εισιτήρια μόνο στο ταμείο του Μουσείου από τις 18.00 το απόγευμα με τις εξής τιμές: 15€ γενική είσοδος, 12€ φοιτητικό, ανέργων.

Μουσείο της Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αθηνών: Θόλου 5, Πλάκα, τηλ. 2103689510.