Αρχική
εγγραφή NewsLetter | χορηγία
Πρώτη ΣελίδαΑποτύπωμαΦιλικές ΙστοσελίδεςΕπικοινωνία

Χαρές και εφιάλτες

 

Τέσσερις ιστορίες. Τέσσερις βαθιές βουτιές, με μία μόνο ανάσα, στον ψυχισμό μας, όπου συναντάμε όλες τις χαρές του κόσμου τούτου, μα και τους χειρότερους εφιάλτες του. Το βιβλίο του Αλέξανδρου Δαμουλιάνου ‘Όσα αστέρια δεν φοβήθηκαν το ξημέρωμα’ παρουσιάζουν οι εκδόσεις Πνοή στον ΙΑΝΟ, την Τρίτη 08 Ιανουαρίου στις 18:00.

 

Μετά το επικό παραμύθι ‘Τα επτά βασίλεια της Ελευθερίας’ ο Αλέξανδρος Δαμουλιάνος κυκλοφορεί πάλι από τις εκδόσεις Πνοή τα διηγήματά του με γενικό τίτλο ‘Όσα αστέρια δεν φοβήθηκαν το ξημέρωμα’. Σε τούτο το κατά σειρά ένατο βιβλίο του συγγραφέα, οι τέσσερις πρωταγωνιστές –καθένας μέσα από τη δική του ιστορία– αποδεικνύει πως υπάρχουν αστέρια που δεν φοβούνται το ξημέρωμα.

Ο Αλέξανδρος Δαμουλιάνος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1990. Είναι απόφοιτος του τμήματος Φιλολογίας του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Το 2007, στο πρώτο διεθνές Φεστιβάλ Αθηνών «EMOTION PICTURES – Ντοκιμαντέρ και Αναπηρία», προβλήθηκε η μικρού μήκους ταινία με τίτλο ‘Θεός στον ορίζοντα’, δικού του σεναρίου και σκηνοθεσίας Λένας Βουδούρη, η οποία ταξίδεψε σε πολλά μέρη της Ελλάδας και του εξωτερικού. Το 2010 συμμετείχε στο διεθνές συνέδριο TEDx Athens 2010. Αρθρογραφεί στους ‘ΘΕΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ ΛΟΓΩ ΤΕΧΝΩΝ’ και στο ‘envivlio’. Έχει εκδώσει έξι ποιητικές συλλογές, ένα παιδικό παραμύθι, καθώς και ένα ανάγνωσμα για εφήβους και ενήλικες. Ποιήματά του έχουν συμπεριληφθεί σε πολλές ανθολογίες και λογοτεχνικά περιοδικά. Έχει βραβευτεί από τον Όμιλο για την Unesco Δήμου Αμαρουσίου Περιφέρειας Αττικής με έπαινο για το σύνολο της δουλειάς του.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:

Κωνσταντίνος Μπούρας, ποιητής-συγγραφέας

Δέσποινα Μπλαστροπούλου, συγγραφέας-καθ. Γαλλικών

Θανάσης Νιάρχος, ποιητής-συγγραφέας

Πένυ Παπαδάκη, συγγραφέας

Θοδωρής Ρουσόπουλος, πρ. υπουργός-καθ. στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου

Αποσπάσματα διαβάζει η ηθοποιός-σκηνοθέτις Κάρμεν Ρουγγέρη και ο ηθοποιός Κωνσταντίνος Μπάζας.

Συντονισμός συζήτησης: Γιούλη Τσακάλου, blogger-δημιουργός της βιβλιοφιλικής ομάδας ‘Βιβλίο-Παρουσιάσεις-Κριτικές’.

Είσοδος: ελεύθερη.

ΙΑΝΟΣ: Σταδίου 24, τηλ. 210 32 17 917, www.ianos.gr