Αρχική
εγγραφή NewsLetter | χορηγία
Πρώτη ΣελίδαΑποτύπωμαΦιλικές ΙστοσελίδεςΕπικοινωνία

Χορέψτε! Ή... λικνιστείτε!

 

Αγαπημένες ερμηνεύτριες της νέας γενιάς, όπως η Μαρίζα Ρίζου, η Ιdra Kayne, η Ξένια Ντάνια και η Μαρίνα Σάττι με τις Fonέs, μαζί με εκλεκτούς Έλληνες jazzmen με επικεφαλής τον πιανίστα Δημήτρη Καλαντζή, μια μπάντα σε μεγάλα κέφια δίνει τον καλύτερό της εαυτό, σου δίνουν ραντεβού το Σάββατο 10 Φεβρουαρίου στις 10 το βράδυ στην Αίθουσα Banquet του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών. Ξέρω. Αυτό δεν θα το χάσεις με τίποτα!

 

‘Όπως συμβαίνει σε όλο τον κόσμο, σε όλους τους πολιτισμούς, η γνήσια μουσική παράδοση είναι απόλυτα συνυφασμένη με το χορό.

Φυσικά, [το ίδιο ισχύει] και για εκείνα τα ιδιώματα της μουσικής που έχουν εν μέρει αφρικανικές καταβολές, με αυταπόδεικτη δηλαδή την έννοια του ρυθμού και του χορού. Latin, blues, funk –μια λίστα μουσικών ρευμάτων που φτάνει ως τις μέρες μας– και βέβαια… JAZZ!

Από το ξεκίνημά της, αλλά με αποκορύφωμα τις δεκαετίες του 1920, του ’30, ακόμα και του ’40 (χρόνια που συνηθίζεται να περιγράφονται ως «εποχή του swing»), η Αμερική –και όχι μόνο– ήταν γεμάτη μεγάλες αίθουσες, μεγάλες ορχήστρες και χορό! Τρελό χορό κάθε είδους με “κεντρική ιδέα” το swing, το tap dancing, το lindy hop.

“Γκανγκστεροκρατούμενα” κλαμπ όπως το Cotton Club ή άλλα παρόμοια στο Kansas City και αλλού έθρεψαν ιστορικές ορχήστρες, όπως του Duke Ellington και του Count Basie, μεγάλους σολίστες και τραγουδιστές, συνθέτες, χορευτές κ.λπ.

Από τη φωλιά αυτών των ορχηστρών ξεπήδησαν τα καινούργια ρεύματα της jazz όπως το bebop στο τέλος των 30’s αλλά και στα 40’s. Σε ορχήστρες σαν αυτή του σπουδαίου τραγουδιστή Billy Eckstein γαλουχήθηκαν προσωπικότητες που έβαλαν την υπογραφή τους στη συνέχεια της jazz, τις επόμενες δεκαετίες. […]

Χορός, η χαρά της ζωής….’ Αυτά λέει ο πιανίστας  Δ. Καλαντζής, επικεφαλής μιας ξεχωριστής βραδιάς στο Μέγαρο Μουσικής με τους:

Μαρίζα Ρίζου, Ιdra Kayne, Ξένια Ντάνια, Μαρίνα Σάττι και τις Fonέs με ξεχωριστούς Έλληνες jazzmen να σου συστήνουν εδώ το ‘Dancing on the ceiling’!

Τον καλύτερο εαυτό τους δίνουν οι τρομπετίστες Δημήτρης Παπαδόπουλος και Διονύσης Κοκκόλης, οι σαξοφωνίστες Τάκης Πατερέλης και Δημήτρης Τσάκας, ο τρομπονίστας Γιώργος Ζαρέας, ο ντράμερ Αλέξανδρος Δράκος Κτιστάκης και ο μπασίστας Γιώργος Γεωργιάδης.

Συμμετέχουν οι χορευτές: Θάνος Δασκαλόπουλος (tap dancing) και Βάσια Παναγιώτου–Αυγουστίνος Τραν (lindy hop). Μαζί τους, η Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής ΕΡΤ υπό τον Στάθη Σούλη. Ενορχήστρωση εγχόρδων, ο Γιάννης Αντωνόπουλος.

Συνοδεύει η Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής ΕΡΤ

Μια βραδιά με το άρωμα των big bands του Μεσοπολέμου και πολύ χορό… με ή χωρίς κλακέτες!

Για όσους θέλουν να χορέψουν στην ειδικά διαμορφωμένη πίστα ή να λικνιστούν στους ρυθμούς της μουσικής με ένα ποτό στο χέρι, μέσα στο χώρο της Αίθουσας Banquet θα λειτουργούν δύο μπαρ σε όλη τη διάρκεια της συναυλίας.

Έναρξη: 22:00/ Εισιτήρια: 7 ευρώ, φοιτητές, νέοι μέχρι 25 ετών, άνεργοι, ΑΜΕΑ, 65+, 11 & 18 ευρώ.

Μέγαρο Μουσικής: Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη, τηλ. 2107282333, www.megaron.gr