Αρχική
εγγραφή NewsLetter | χορηγία
Πρώτη ΣελίδαΑποτύπωμαΦιλικές ΙστοσελίδεςΕπικοινωνία

Χορεύοντας τη... Γαλλική Επανάσταση

 

Το δίπρακτο μπαλέτο ‘Οι φλόγες του Παρισιού’ που αναβιώνει στο ιστορικό θέατρο της Μόσχας, με τις θεαματικές χορογραφίες να αναδεικνύουν μοναδικά -με φόντο τη Γαλλική Επανάσταση- το ερμηνευτικό πάθος και τις δεξιοτεχνικές ικανότητες των σολίστ, προβάλλεται σε μαγνητοσκόπηση την Κυριακή 15 Απριλίου στην Αίθουσα Νίκος Σκαλκώτας του Μεγάρου Μουσικής.

 

‘Η Γαλλική Επανάσταση μαίνεται. Η Ζαν και ο αδερφός της Ζερόμ εγκαταλείπουν τη Μασσαλία με το όνειρο να βρεθούν στο Παρίσι για να ενώσουν τις δυνάμεις τους με τους εξεγερμένους συμπατριώτες τους που επιχειρούν να καταλάβουν τη γαλλική πρωτεύουσα. Εκεί θα δώσουν τη δική τους μάχη για την ελευθερία και τη δημοκρατία και θα γνωρίσουν τον αληθινό έρωτα…’. Το μπαλέτο Οι φλόγες του Παρισιού’ που προβάλλεται σε μαγνητοσκόπηση στο Μέγαρο, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων ‘Χορός στο Μέγαρο’, σε συνεργασία με το Θέατρο Μπολσόι και την Pathé Live, είναι ένα χορευτικό υπερθέαμα με την υπογραφή του κορυφαίου Ρώσου χορογράφου Αλεξέι Ρατμάνσκι, βασισμένο στην πρωτότυπη χορογραφία του Βασίλι Βαϊνόνεν (1932) και στη μουσική του Μπόρις Ασάφιεφ.

Πρόκειται για μια υπέρλαμπρη παραγωγή, με υπέροχα κοστούμια εποχής και δεκάδες χορευτές να ερμηνεύουν, σε εντυπωσιακά ensembles και pas de deux, ρόλους χωρικών, επαναστατών, αυλικών, ευγενών, αριστοκρατών.

Μουσική: Μπόρις Ασάφιεφ/ Χορογραφία: Αλεξέι Ρατμάνσκι/ Λιμπρέτο: Νικολάι Βόλκοφ, Βλαντίμιρ Ντιμίτριεφ/ Μουσική διεύθυνση: Πάβελ Σορόκιν/ Διανομή: Μαργκαρίτα Σράινερ, Ντενίς Σάβιν/ Ίγκορ Τσβίρκο/ Σιμιόν Τσούντιν/ Άννα Τουραζασβίλι/ Ιρίνα Ζιμπρόβα. Με τους Πρώτους Χορευτές, τους Σολίστ και το Corps de Ballet του Μπαλέτου Μπολσόι.

Έναρξη: 18.00/ Εισιτήρια: 8 ευρώ, φοιτητές, νέοι, άνεργοι, ΑΜΕΑ & 15 ευρώ, γενική είσοδος.

Μέγαρο Μουσικής: Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη, τηλ. 2107282333, www.megaron.gr