Αρχική
εγγραφή NewsLetter | χορηγία
Πρώτη ΣελίδαΑποτύπωμαΦιλικές ΙστοσελίδεςΕπικοινωνία

Χορός με Δράκους και Θηρία

 

Η θεατρική ομάδα Gaff επιχορηγήθηκε από το Υπουργείο Πολιτισμού προκειμένου να ανεβάσει –και μόνο για 20 παραστάσεις- στο Θέατρο 104 το ‘Διγενή Ακρίτη στα όρια’, το ηρωικό ποίημα που είναι και το πρώτο γραπτό μνημείο της νεοελληνικής λογοτεχνίας. 

 

Πολεμάνε, ερωτεύονται, αναμετριούνται με δράκους και θηρία, χορεύουν, τραγουδάνε, παίζουν με το θάνατο και ζούνε την κάθε μέρα τους τόσο έντονα σαν να είναι η τελευταία μιας μακρόχρονης ζωής. Τρεις «ραψωδοί» ζωντανεύουν στη σκηνή τον Διγενή Ακρίτη, αψηφώντας το όριο και τη στιγμή του τέλους. Όμως... κάποια στιγμή τελειώνουν τα ψέματα και η... ανάσα του θανάτου έρχεται κοντά, εξομοιώνοντας ήρωες και κοινούς θνητούς, με τους πρώτους να μην μπορούν επίσης ν’ αλλάξουν τη μοίρα...

«Η παράσταση στη σκηνή του Θεάτρου 104», όπως υπογραμμίζει και ο σκηνοθέτης της, «είναι σε έναν ανοιχτό διάλογο με τον θάνατο, βαδίζει μαζί του, τον προκαλεί, αλλά ζητάει και χρόνο. Σαν μια παρτίδα σκάκι, που λίγο πριν τελειώσει κάποιο πιόνι ψιθυρίζει… ‘γλυκιά η ζωή και ο θάνατος μαυρίλα’».

Σκηνοθεσία – Δραματουργική επεξεργασία: Σοφία Καραγιάννη/

Επιμέλεια κίνησης: Μαργαρίτα Τρίκκα/ Φωτισμοί: Νίκος Βλασόπουλος/ Διαμόρφωση ηχητικού τοπίου: Ρηνιώ Κυριαζή/

Σκηνικός χώρος – Κοστούμια: Σοφία Καραγιάννη, Βάσια Μίχα/

Βοηθός σκηνοθέτη: Βάσια Μίχα/

Πρωταγωνιστούν: Ιωσήφ Ιωσηφίδης, Κωνσταντίνος Πασσάς, Αλέξανδρος Τούντας.

Ημέρες & ώρες παραστάσεων: Τετάρτη -Κυριακή 9.15 (Aπό 02 έως 27 Μαΐου)/ Εισιτήρια: Γενική είσοδος: 12 €/ Φοιτητικό, ανέργων: 8€/ Ατέλειες ηθοποιών: 5€.

Θέατρο 104: Ευμολπιδών 41, Γκάζι, Αθήνα (μετρό Κεραμεικός), τηλ. 2103455020, www.104.gr