Αρχική
εγγραφή NewsLetter | χορηγία
Πρώτη ΣελίδαΑποτύπωμαΦιλικές ΙστοσελίδεςΕπικοινωνία

Χορός: Βιολογική Ανάγκη;

 

Ένα ομαδικό σόλο αφιερωμένο στην αδήλωτη παρουσία που ακονίζει τα πιο ουσιαστικά, συλλογικά και ανιμιστικά σου ένστικτα. Άλλοτε σε βαθιά νάρκη και άλλοτε σε απόλυτη εγρήγορση, σίγουρα όμως πάντα παρόντα σε κάθε έκφανση χορού. Αυτή είναι η χοροθεατρική παράσταση ‘PeruPeru’, που την Κυριακή 10 Ιουνίου ανεβαίνει στη σκηνή της Φρυνίχου σε σόλο ερμηνεία Βιτόριας Κωτσάλο.

 

Αφιερωμένη στην ιερή συνδεσιμότητα μεταξύ όλων των φαινομένων είναι η παράσταση ‘PeruPeru’, που ανεβαίνει στο Θέατρο της Οδού Φρυνίχου προκειμένου να υποδηλώσει την αναγκαιότητα του χορού ως... βιολογική ανάγκη, αλλά και να σου υπενθυμίσει, όπως επισημαίνει η σκηνοθέτις της και χορογράφος Μυρτώ Αποστολίδου, τη γνωστή φράση του John Gray στα ‘Αχυρένια σκυλιά’: “Τα μυρμήγκια διαθέτουν ψυχή που όμως είναι συλλογική. Η ψυχή του μυρμηγκιού δεν ανήκει σε οποιοδήποτε ατομικό έντομο, αλλά σε ολόκληρη την τερμιτοφωλιά”.

Εδώ, με η βοήθεια και εθελοντών θεατών και έμπνευση από την πορεία και τα δομικά στοιχεία των τελετουργικών πρακτικών, οι συμμετέχοντες αναζητούν το πρωτογενές αίσθημα, στο οποίο ο άνθρωπος μέσω της υπέρβασης και της μυσταγωγίας αφήνεται να αφομοιωθεί από την ευφυΐα που τον υπερβαίνει, από τη νομοτέλεια. Το πέρασμα από την ατομική παράδοση της ταυτότητάς του στη συλλογική εμπειρία ορίζει κάθε παλιά και σύγχρονη γιορτή, όπως ορίζει και τη δραματουργία της παράστασης ‘PeruPeru’.

Δημιουργείται έτσι μία τελετή για την επιγένεση της σάρκας σε μια ροή που κυμαίνεται κάτω από την υπόσταση της γλώσσας και του πολιτισμού. Η παράσταση προσεγγίζει την έννοια του χορού ως ένα βιολογικό γεγονός, και κατ’ επέκταση ως μία βιολογική ανάγκη.

Σύλληψη – Σκηνοθεσία: Mυρτώ Αποστολίδου/ Χορογραφία – Επιμέλεια Κίνησης: Βιτόρια Κωτσάλου/ Καλλιτεχνική συνεργασία – Εκτέλεση παραγωγής: Γίτσα Κωνσταντουδάκη/ Φωτισμοί – Βίντεο: Βαρδής Μαρινάκης/ Ηχοτοπία – Μουσική επιμέλεια: Βόλτας/ Σκηνικά – Κοστούμια: Ομάδα Σουέζ.

Έναρξη: 21:00.

Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν-Φρυνίχου: Φρυνίχου 14, Πλάκα, τηλ. 2103222464.