Αρχική
εγγραφή NewsLetter | χορηγία
Πρώτη ΣελίδαΑποτύπωμαΦιλικές ΙστοσελίδεςΕπικοινωνία

Η αδελφότητα των ιπτάμενων μοναχών

Πρόεδρος Συμφωνικής Ορχήστρας, ακαδημαϊκός δάσκαλος στο Πανεπιστήμιο της Λοζάννης και πετυχημένος επιχειρηματίας, ο συγγραφέας, Μετίν Αρντιτί έφτιαξε μια περιπέτεια αντίστασης και λύτρωσης με την Αδελφότητα των ιπτάμενων μοναχών που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πατάκη. Kι εγώ ένας... ιπτάμενος σκύλος από την αδερφότητα του δρόμου, είπα να το διαβάσω. Και  το ένστικτο μου, πως  πρόκειται για διαμάντι, ουδόλως με διέψευσε.
 
1937. Χρονιά ορόσημο για τη Ρωσική εκκλησία.Το Σοβιετικό καθεστώς λεηλατεί και βγάζει στο σφυρί χιλιάδες θησαυρούς ενώ κλείνει αμέτρητα μοναστήρια εκτελώντας χιλιάδες ιερείς και μοναχούς. Κάποιοι από αυτούς σώζονται κρυμμένοι στα δάση. Ανάμεσα τους και ο ερημίτης Νικόδημος που με τη βοήθεια  πιστών φίλων προσπαθεί να διασώσει πολύτιμα κομμάτια της  θρησκευτικής τέχνης. Δεν ζουν μόνο αυτοί ωστόσο τη δική τους περιπέτεια. Μια γυναίκα δραπετεύει  κι αυτή από την κόλαση και φτάνει στο Παρίσι με άλλο όνομα. Αυτή η δυναμική προσωπικότητα αντίστασης  είναι το κεντρικό πρόσωπο στην ιστορία του ανθρωπιστή συγγραφέα που μέσα από τα τρία ιδρύματα του, ένα στη Γενεύη και δύο στη Μέση Ανατολή επιδιώκει να δημιουργήσει μια γέφυρα που να ενώνει τους Ισραηλινούς  με τους Παλαιστίνιους.
Το παραπάνω μυθιστόρημα  του πολυβραβευμένου Αρντιντί που στα βιβλία του είθισται να διαπραγματεύεται θέματα , όπως η σχέση μας με τους γονείς μας, η μοναξιά και η εξορία πρωτοκυκλοφόρησε στα Γαλλικά το 2013.
(Η αδελφότητα των Ιπτάμενων Μοναχών: Μετίν Αρντιτί, Μετάφραση: Ρίτα Κολαϊτη, εκδόσεις: Πατάκη).