Αρχική
εγγραφή NewsLetter | χορηγία
Πρώτη ΣελίδαΑποτύπωμαΦιλικές ΙστοσελίδεςΕπικοινωνία

Η άστατη Μαργαρίτα Γκωτιέ

 

Η απόλυτη πρίμα μπαλαρίνα της εποχής, η Σβετλάνα Ζαχάροβα, και οι εκφραστικοί χορευτές των Μπαλέτων Μπολσόι ξαναζωντανεύουν στη σκηνή του ιστορικού ρωσικού θεάτρου την τραγική ιστορία της Μαργαρίτας Γκωτιέ, της ηρωίδας του ρομαντικού μυθιστορήματος ‘Η κυρία με τις καμέλιες’ του Αλεξάνδρου Δουμά υιού. Τη χορογραφία, που βασίζεται στη μουσική του Φρεντερίκ Σοπέν, υπογράφει ο πολυβραβευμένος Τζον Νοϋμάγερ. Την Κυριακή 28 Ιανουαρίου στις 6 το απόγευμα το Μέγαρο Μουσικής σου δίνει τη δυνατότητα να παρακολουθήσεις σε απευθείας δορυφορική προβολή την παραπάνω παράσταση από τη Μόσχα στην Αίθουσα Νίκος Σκαλκώτας.

 

Τη γεμάτη θεατρικότητα και συναίσθημα ερμηνεία των χορευτών των Μπαλέτων Μπολσόι θα απολαύσεις στην ‘Κυρία με τας Καμελίας’, το γνωστό αριστούργημα της γαλλικής λογοτεχνίας που σε ζωντανή μετάδοση από τη Μόσχα παρουσιάζει το Μέγαρο Μουσικής στην Αίθουσα Νίκος Σκαλκώτας. Όπως έγραψαν οι Financial Times, «το έργο του Νοϋμάγερ, γεμάτο δυνατούς χαρακτήρες, βρήκε ένα χορευτικό σύνολο που μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του».

Η μουσική του μπαλέτου, που πρωτοπαρουσιάστηκε το 1978 στο Staatstheater της ίδιας πόλης, με τη φημισμένη πρίμα μπαλαρίνα Marcia Haydée στον πρωταγωνιστικό ρόλο, χορογραφήθηκε από τον Αμερικανό Τζον Νοϋμάγερ για τα Μπαλέτα της Στουτγάρδης, χαρίζοντας σε αυτόν και το κοινό μια από τις διασημότερες δημιουργίες του.

Tη Μαργαρίτα Γκωτιέ ερμηνεύει η Σβετλάνα Ζαχάροβα, ενώ τον Αρμάνδο Ντυβάλ ενσαρκώνει ο Έντβιν Ρεβάζοφ, ένα από τα λαμπρότερα αστέρια του Μπολσόι αλλά και του Μπαλέτου του Αμβούργου.

Ο νεαρός Αρμάν Ντυβάλ, γόνος αστικής οικογένειας, είναι παράφορα ερωτευμένος με τη Μαργαρίτα Γκωτιέ, πανέμορφη εταίρα της παρισινής υψηλής κοινωνίας. Παρά τις απιστίες της, ο Αρμάν θα κάνει τα πάντα για να κερδίσει την καρδιά της και θα προσπαθήσει να την πείσει να εγκαταλείψει την άστατη ζωή της…

Μουσική: Frédéric Chopin/ Χορογραφία: John Neumeier/ Ερμηνεύουν: Svetlana Zakharova ,Edvin Revazov, Anna Tikhomirova, Semyon Chudin, Kristina Kretova, Mikhail Lobukhin, Anna Antropova, Andrei Merkuriev, Daria Khokhlova.

Με τους Πρώτους Χορευτές, τους Σολίστ και το Corps de Ballet του Μπαλέτου Μπολσόι.

Έναρξη: 18.00/ Εισιτήρια: 8 ευρώ, φοιτητές, νέοι, άνεργοι, ΑΜΕΑ, 15 ευρώ, γενική είσοδος.

Μέγαρο Μουσικής: Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη, τηλ. 2107282333, www.megaron.gr