Αρχική
εγγραφή NewsLetter | χορηγία
Πρώτη ΣελίδαΑποτύπωμαΦιλικές ΙστοσελίδεςΕπικοινωνία

Η γυναίκα που έπαιζε χωρίς παρτιτούρα

 

Με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη γέννηση της διεθνώς αναγνωρισμένης Ελληνίδας πιανίστριας, ιδιοφυούς συνθέτριας και αφοσιωμένης παιδαγωγού Ρένας Κυριακού, την Πέμπτη 07 Δεκεμβρίου η Νεφέλη Μούσουρα δίνει ένα μοναδικό ρεσιτάλ στην αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος του Μεγάρου Μουσικής.

 

Έργα Antonio Soler, W.A. Mozart, Ρένας Κυριακού, Felix Mendelsohnn-Bartholdy, Frédéric Chopin, Isaac Albéniz, Franz Lizst θα ερμηνεύσει, στο ετήσιο αφιέρωμα στη Ρένα Κυριακού, η πιανίστα Νεφέλη Μούσουρα στο Μέγαρο Μουσικής, με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη γέννηση της πρώτης.

Η βραβευμένη καλλιτέχνις, με μεγάλη δεξιοτεχνία και μουσικότητα, που έχει ήδη δρέψει δάφνες σε σημαντικούς διαγωνισμούς και αίθουσες συναυλιών στο εξωτερικό, όπου μεταξύ άλλων έχει συμπράξει ως σολίστ με γνωστά ελληνικά σύνολα (ΚΟΑ, ΚΟΘ, Συμφωνική Δήμου Αθηναίων, Συμφωνική ΕΡΤ κ.ά.), καθώς και με τη Συμφωνική του Πανεπιστημίου Μοτσαρτέουμ, την Ορχήστρα Δωματίου «Ορφέας» της Βιέννης και τη Φιλαρμονική Μιχαΐλ Ζόρα του Μπακάου, θα τιμήσει τη μεγάλη κυρία της μουσικής, η οποία με τις ηχογραφήσεις της σύστησε εκ νέου στο παγκόσμιο κοινό τα πιανιστικά έργα του τότε υποτιμημένου Φέλιξ Μέντελσον, ενώ ανέδειξε τον Καταλανό συνθέτη Αντόνιο Σολέρ.

Το αφιέρωμα θα συνεχιστεί και την επόμενη χρονιά με συναυλίες στις 27 Μαρτίου (Φιλαρμόνια Ορχήστρα Αθηνών, Δόμνα Ευνουχίδου-πιάνο) και στις 23 Απριλίου (Μυρσίνη Μαργαρίτη-σοπράνο, Έφη Αγραφιώτη-πιάνο).

 

Το πρόγραμμα

ANTONIO SOLER (1729 – 1783)

Δύο σονάτες

WOLFGANG AMADEUS MOZART (1756 – 1791)

Παραλλαγές «Ah, vous dirais-je maman»

ΡΕΝΑ ΚΥΡΙΑΚΟΥ

Les Cloches | Καμπάνες

FELIX MENDELSSOHN (1809 – 1847)

Δύο τραγούδια χωρίς λόγια

FRÉDÉRIC CHOPIN (1810 – 1849)

Βαρκαρόλα, έργο 60

             

Διάλειμμα

ISAAC ALBÉNIZ (1860 – 1909) 

Ιμπέρια, 1ο βιβλίο

FRANZ LISZT (1811– 1886)

«Après une lecture de Dante», sonata quasi una fantasia |

«Πάνω σε μια διάλεξη για τον Δάντη», σονάτα σαν φαντασία

Έναρξη: 20.30/ Εισιτήρια: 7 ευρώ, φοιτητές, νέοι μέχρι 25 ετών, 10 & 15 ευρώ.

Μέγαρο Μουσικής: Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη, τηλ. 2107282333, www.megaron.gr