Αρχική
εγγραφή NewsLetter | χορηγία
Πρώτη ΣελίδαΑποτύπωμαΦιλικές ΙστοσελίδεςΕπικοινωνία

Η ιστορία ενός εξαπατημένου φονιά

Έχω γνωρίσει τη βία και τον θυμό των ανθρώπων. Κι έχω δει το σαλεμένο τους μυαλό εν ώρα  παράκρουσης.  Τι..κακοποιημένος σκύλος θα ήμουν, διαφορετικά; 
Κάτι τέτοιο  λοιπόν συνέβη και στον ήρωα της ιστορίας του  Buchner,  Woyzek, παραστάσεις τ που δίνει στην κεντρική σκηνή του Bios ,  η ομάδα,  4  Frontal.
Αρχικά όλα πάνε σύμφωνα με το ημερήσιο πρόγραμμα του. Τίποτα δεν δείχνει τη θύελλα που προμηνύεται στο μυαλό και την ψυχή του ανθρώπου, ο οποίος μετά από μια  συζυγική απιστία θα καταλήξει, φονιάς. Γιατί αυτό κάνει ο Woyzek. 
Είναι ο κουβαλητής του σπιτιού, που φέρνει τα χρήματα. Είναι ο καλός πατέρας που φροντίζει το παιδί του. Είναι ο καλός στρατιώτης  που  περιποιείται τον λοχαγό του. Είναι ο υπέυθυνος άνθρωπος που τρώει ακριβώς αυτά που, για λόγους υγείας, του συνέστησε ο γιατρός. 
Αυτό που  μάλλον δεν είναι, και ίσως είναι πιο σημαντικό από όλα τα παραπάνω, είναι ο ψύχραιμος  άνθρωπος, όταν κάτι από τα παραπάνω ανατραπεί και αλλάξει το σκηνικό. 
Τότε, το μυαλό του τρελαίνεται, το χέρι του οπλίζεται με την κοφτερή λάμα του μαχαιριού και...ούτε σκύλος στο δρόμο δεν θα’ κανε τέτοιο μακελειό. Ούτε σκύλος στο δρόμο, εν ώρα αμύνης. 
Μωρέ τόσο δράμα για να μη σε πουν κερατά; Μυστήριοι που είναι οι άνθρωποι. Πρωταγωνιστές  έργων αλλά και ζωής...
Μετάφραση: Σπύρος Ευαγγελάτος/ Σκηνοθεσία- Δραματουργία: Σταύρος  Γιαννουλίδης- Κατερίνα Γιαννοπούλου/ Σκηνικά- Κοστούμια: Νίκη Ψυχογιού/ Μουσική σύνθεση- μουσικός επί σκηνής: Κώστας Γ- Σταύρος Γιαννουλίδης/Παίζουν: Θανάσης  Ζερίτης/ Ευαγγελία  Καρακατσάνη/ Γιώργος Κισσανδράκης/Αποστόλης Κουτσιανικούλης/ Βιβή Πέτση/ Πάνος Τοψίδης.
 (Bios: Πειραιώς 84, τηλ.  2103425335).