Αρχική
εγγραφή NewsLetter | χορηγία
Πρώτη ΣελίδαΑποτύπωμαΦιλικές ΙστοσελίδεςΕπικοινωνία

Η Κρήτη γιορτάζει στην Αθήνα

...συγκεκριμένα στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, στο  festivalaki  που διοργανώνεται εδώ για δεύτερη συνεχή χρονιά με νωπές ακόμα τις θήμησες από το περσινό γλέντι με τους Ψαραντώνη και Βασίλη Σκουλά. Το φετινό ραντεβού  δίνεται την Παρασκευή, 12 Σεπτεμβρίου κι εγώ θα’ μαι εκεί. Ο Βασίλης Σταυρακάκης, ο Αντώνης Μαρτσάκης, ο Γιώργος Μανωλάκης , Ο Ζαχαρίας  Σπυριδάκης και το μουσικό τρίο των Γιάλα θα ναι κι αυτοί, επίσης.

Η λεβεντιά των Κρητικών χορών σε όλο της το μεγαλείο!  Στο  festivalaki που διοργανώνεται στην Τεχνόπολη , περισσότεροι από 150 καλλιτέχνες καταθέτουν την ψυχή, τις ιδέες και τα έργα τους  με το κοινό να συμμετέχει 

ενεργά και να γνωρίζει την Κρήτη του Δομήνικου Θεοτοκόπουλου, του Νίκου Καζαντζάκη, του Ερωτόκριτου και του Νίκου Ξυλούρη.  Και μαζί  την Κρητική κουζίνα, τις μαντινάδες,  το χορό και τις  λαϊκές  τέχνες.

Εκθέσεις, μουσικοχορευτικά δρώμενα, επιδείξεις, διαλέξεις, εργαστήρια, προβολές ταινιών, διαγωνισμοί. Με πρώτον και καλύτερο αυτό της φωτογραφίας  και τους διαγωνιζόμενους να στρέφουν το φακό τους στην ορεινή Κρήτη και τους λάτρεις της μαντινάδας  να δείχνουν την ετοιμότητα τους , πλέκοντας στίχους για το φεγγάρι, με αφορμή την πανσέληνο του Σεπτέμβρη.

Το Φεστιβάλ διεξάγεται την  Κυριακή, 10 Αυγούστου- και πάλι βράδι πανσελήνου- στο  Ενετικό λιμάνι των Χανίων για να συνεχίσει εδώ , στην Αθήνα,   ένα πανόραμα τεχνών και πολιτισμού της λεβεντογέννας  Κρήτης, που τόσα έχει δώσει στον πολιτισμό.

Ξέρω. Πολλοί από σας θα πείτε ότι εκεί την Κρήτη δεν μ’ αγαπάνε και θα φέρετε μάλιστα και αποδεικτικά στοιχεία για την κακοποίηση σκύλων… Τα γεγονότα είναι αληθινά. Όμως, αν το ψάξετε, θα καταλήξετε πως παντού θα υπάρχουν αυτοί που δεν θα με αγαπάνε, θα με κυνηγάνε, όπως κι εκείνοι που θα φροντίζουν για τα δικαιώματα , την προστασία και την ασφάλεια μου. Στο δρόμο, το καταφύγιο, το σπίτι.

Εισιτήρια: 14 ευρώ, προπώληση & 16 ευρώ, στο ταμείο.

Προπώληση:  Ticket House, Public, Seven Spots,  Παπασωτηρίου, Ιανός.

(Τεχνόπολη: Πειραιώς 100 & Βουτάδων, τηλ.    2103461589  , www.fb.com/festivalaki.gr/www.festivalaki.gr).