Αρχική
εγγραφή NewsLetter | χορηγία
Πρώτη ΣελίδαΑποτύπωμαΦιλικές ΙστοσελίδεςΕπικοινωνία

Η Ποίηση σε δρόμους του Πειραιά

 

Τι κι αν μπήκε το 2019, το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, σε συνεργασία με την ‘Αθήνα Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου 2018’, συνεχίζει τη δράση ‘ΠΟΙΗΣΗ on the road’. Ραντεβού το Σάββατο 05 Ιανουαρίου στις 12.00 το μεσημέρι, στη συμβολή των οδών Μακρυγιάννη και Διονυσίου Αρεοπαγίτου!

 

Οι ποιητές Ουρανία Παπακώστα, Μαρία Φίλη, Θωμάς Τσαλαπάτης και Ευτυχία Παναγιώτου, το πρώτο Σάββατο του Γενάρη θα απαγγείλουν ποιήματά στους δρόμους του Πειραιά συντροφιά με τις ζωντανές μουσικές των Δημήτρη και Νέστορα Βασιλάκη.

Ενώ: Στο πλαίσιο της ίδιας δράσης ‘ΠΟΙΗΣΗ on the road’, την Παρασκευή 11 Ιανουαρίου στις 19:00, στο φουαγιέ του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά, ο Βαγγέλης Χατζηβασιλείου συζητά με τους Δανάη Σιώζου, Κάλλια Παπαδάκη, Δημήτρη Πέτρου και Πελαγία Φυτοπούλου με θέμα ‘Ποίηση και Πόλη’, με ελεύθερη είσοδο.

Συντονίζει ο Γιάννης Ν. Μπασκόζος.

Η ποίηση ταξιδεύει με λεωφορεία, μετρό ή τρένα, πηγαίνει σε σταθμούς και δρόμους της Αθήνας. Ποιητές, νέοι και παλιότεροι, συνυπάρχουν, συνομιλούν και μας οδηγούν σε γνωστά και άγνωστα μονοπάτια της ποιητικής γραφής. Οι δράσεις θα συνεχιστούν και τον Φεβρουάριο με αναγνώσεις στο λεωφορείο 049 (Παρασκευή 1η Φεβρουαρίου 2019) και θα ολοκληρωθούν τον Μάρτιο με πανηγυρικό κλείσιμο.