Αρχική
εγγραφή NewsLetter | χορηγία
Πρώτη ΣελίδαΑποτύπωμαΦιλικές ΙστοσελίδεςΕπικοινωνία

Η πόλη των χορευτών (video)

 

Αν σε αφορά να γνωρίσεις το σύγχρονο χορό, έρχονται στο θέατρο Ροές, για τον δεύτερο κύκλο τους, οι Βορεάδες’, που κέρδισαν τόσο τις εντυπώσεις στον πρώτο, ώστε απέδειξαν και με επιχειρήματα ότι αυτός ο χορός έχει τη δύναμη να αγγίξει το μυαλό και την καρδιά και να γίνει έμπνευση! Από τις 04 Φεβρουαρίου...

 

Συναντιούνται τον καιρό της σύγχρονης Βαβέλ, τον καιρό που όλοι μιλούν για το τέλος της ιστορίας, για το τέλος κάθε βεβαιότητας. Συναντιούνται για να κοινωνήσουν μια νέα γλώσσα που έχει τις ρίζες της στο παρελθόν και επιθυμεί να επαναπροσδιορίσει το μέλλον. Χαρτογραφούν μια αέναη προσπάθεια συνύπαρξης αλλά και νέους τρόπους συνεννόησης. Αυτοί είναι οι ‘Βορεάδες’, οι χορευτές της ομώνυμης παράστασης που ξεκινά τον δεύτερο κύκλο της, τον Φεβρουάριο στο θέατρο Ροές. Με παλλόμενα πέλματα οι χορευτές υφαίνουν τους ρυθμούς των χορών τους και γεννούν την «απόγειο» κίνηση. Την κίνηση που ταξιδεύει ανοδικά από τη γη προς τους κορμούς. Τους κορμούς που ακούν και γέρνουν και απλώνουν τα χέρια ως κλαδιά για αγγίγματα, ως κραυγές στο χώρο. Κρατώντας ο ένας το βήμα του άλλου, φέρνουν το χώρο σε περιδίνηση, σωριάζουν το τοπίο και οικοδομούν τη νέα πόλη. Όπως ο χορός αρχαίας τραγωδίας, αποτυπώνουν τη λειτουργία του συνόλου και γίνονται ο καθρέφτης της κοινότητας.

Χορογραφία – Έρευνα: Πωλίνα Κρεμαστά/ Μουσική σύνθεση: Μπάμπης Παπαδόπουλος/ Χορευτές: Γιώργος Αμέντας, Ερικέτη Ανδρεαδάκη, Θένια Αντωνιάδου, Ελένη Βλάχου, Αγγελική Δαλαγγέλη, Ραλλού Καρέλλα, Ναταλία Μπάκα, Γιάννης Σταυρόπουλος, Στέλλα Τριπολιτάκη.

Παραστάσεις: Δευτέρα: 04, 11, 18 και 25 Φεβρουαρίου, 21.00.

https://youtu.be/Lw7OfmALj5whttps://youtu.be/OQeuj4ARnZo

Θέατρο Ροές: Ιάκχου 16, Γκάζι, Αθήνα, τηλ. 2103474312.