Αρχική
εγγραφή NewsLetter | χορηγία
Πρώτη ΣελίδαΑποτύπωμαΦιλικές ΙστοσελίδεςΕπικοινωνία

Η τέχνη δεν έχει αναπηρία

 

Η αναπηρία όχι μόνο δεν εμποδίζει την τέχνη, αλλά την εξυψώνει, με τη ‘διαφορετικότητα’ να είναι η κύρια δημιουργός σε όλα. Αυτό τουλάχιστον αποδεικνύει το All Souls Festival που έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα την Τετάρτη 01 και την Πέμπτη 02 Αυγούστου, βρίσκοντας το σπίτι του στο στούντιο του ‘Κινητήρα’, στην περιοχή του Ιερού Βράχου της Ακρόπολης.

 

Με στόχο να εξασφαλίσει στα άτομα με αναπηρία ίδιες ευκαιρίες προβολής της τέχνης τους, καθώς και δυνατότητες προσβασιμότητας, έρχεται στον ‘Κινητήρα’ το All Souls Festival .

Θέση του φεστιβάλ που διεξάγεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα είναι να φέρει σε επαφή διαφορετικούς καλλιτέχνες, με ή χωρίς αναπηρία, δημιουργώντας έτσι πρόσφορο έδαφος για το χτίσιμο ενός πιο δυνατού και ποικιλόμορφου community. Το All Souls Festival θα καλέσει άτομα με αναπηρία να γίνουν μάρτυρες οι ίδιοι στο πόσο σημαντική είναι η τέχνη ως μορφή έκφρασης αλλά και θεραπείας και θα τους παροτρύνει να έρθουν σε πιο άμεση επαφή με καλλιτέχνες, οι οποίοι μπορεί να γίνουν πηγή έμπνευσης και ζωτικής ενέργειας.

Πρόκειται για μια ξεχωριστή προσπάθεια ώστε να δημιουργηθεί χώρος για δημιουργική αναζήτηση, έκφραση και εκδήλωση της διαφορετικότητας και μοναδικότητας του καθενός. Ένα κάλεσμα για τον εορτασμό των τεχνών, στο οποίο μπορούν να συμμετάσχουν άνθρωποι κάθε ηλικίας, με ή χωρίς αναπηρία.

Κινητήρας: Ερεχθείου 22, Ακρόπολη, Αθήνα, τηλ: 210 9248328, www.kinitiras.com