Αρχική
εγγραφή NewsLetter | χορηγία
Πρώτη ΣελίδαΑποτύπωμαΦιλικές ΙστοσελίδεςΕπικοινωνία

Η θάλασσα χορεύει αργά...

‘Εδώ, στα σωθικά της Θάλασσας, είδα την αλήθεια να φτιάχνει τη φωλιά της σχολαστική και τέλεια και αυτό που είδα είναι ένα αρπαχτικό πουλί, μεγαλειώδες σαν πετάει και άγριο. Δεν ξέρω. Δεν ήταν ό,τι ονειρευόμουν, όταν ονειρευόμουν αυτό’. Στον Κάτω Χώρο του Θεάτρου του Νέου Κόσμου ξεκινούν από τις 04 Δεκεμβρίου οι παραστάσεις με το έργο του Αλεσάντρο Μπαρίκο ‘Ωκεανός’.

 

Εκατόν σαράντα επτά άνθρωποι βρίσκονται στο έλεος της Θάλασσας. Πάνω σε μια ακυβέρνητη σχεδία στη μέση του Ωκεανού. Τα μάτια τους γεμάτα τρόμο και απόγνωση. Μια σκέψη, μια σχολαστική σφαγή, η νύχτα που έρχεται, η πείνα, τα φαντάσματα, η σάρκα, ένας άντρας που κοιτάζει μια γυναίκα… Η Θάλασσα χορεύει, αργά όμως.

Η παράσταση ‘Ωκεανός’ στον Κάτω Χώρο του Θεάτρου του Νέου Κόσμου αναδεικνύει μια παράλογη μονομαχία. Αυτή της ζωής με το θάνατο. Το θάνατο που αφορά σε πολλά πρόσωπα και πολλές ζωές που βρίσκονται σε κίνδυνο. Ο φόβος του είναι πιο μεγάλος από το μίσος. Το μίσος των δυο αντρών που λες και σβήνει ως διά μαγείας μόλις σηκώσουν τα μάτια και δουν για πρώτη φορά τον Ωκεανό.

Στη στεριά, ένα παιδί ψάχνει στον ορίζοντα την αλήθεια που βρίσκεται εκεί κάτω, ενώ ένας γέρος με σκυμμένο το κεφάλι και μισόκλειστα μάτια, που είχε δει, μα είχε γυρίσει ζωντανός, θα μείνει για πάντα απαρηγόρητος…

Μετάφραση: Λένα Ταχμαζίδου/ Σκηνοθεσία - Σκηνικός χώρος: Σάκης Μπιρμπίλης/ Δραματουργική επεξεργασία: Ηλέκτρα Φραγκιαδάκη.

Συνεργάτης σκηνοθέτης: Μενέλαος Καραντζάς/ Επιμέλεια κίνησης: Ζωή Χατζηαντωνίου/ Παίζει η ηθοποιός: Ηλέκτρα Φραγκιαδάκη.

Παραστάσεις: Δευτέρα & Τρίτη, 21:15 (Από 04.12.2017 έως 30.01.2018)/ Εισιτήρια: Κανονικό 12€, Φοιτητικό 10€, Ανέργων 8€/ Προπώληση: Viva.gr, τηλ. 11876, Seven Spots, Reload, Media Markt, Ευριπίδης.

Θέατρο του Νέου Κόσμου: Αντισθένους 7, Καλλιθέα, τηλ. 2109212900, nkt.gr