Αρχική
εγγραφή NewsLetter | χορηγία
Πρώτη ΣελίδαΑποτύπωμαΦιλικές ΙστοσελίδεςΕπικοινωνία

Η Τζόαν Μπαέζ της Μεσογείου στο... CARNEGIE HALL

 

Η Μαρία Φαραντούρη, η Τζόαν Μπαέζ της Μεσογείου όπως αγαπούν να την αποκαλούν οι πολυάριθμοι θαυμαστές της στην άλλη άκρη του Ατλαντικού, είναι η επίσημη προσκεκλημένη του Carnegie Hall, σε ένα αφιέρωμα για τον Μίκη Θεοδωράκη και την ίδια, το Σάββατο 12 Μαΐου.

 

Στο Carnegie Hall της Νέας Υόρκης (στην αίθουσα Ισαάκ Στερν/ Σκηνή Ρόναλντ Ο. Πέρελμαν) θα βρεθεί αυτές τις μέρες η Μαρία Φαραντούρη, όπου με τη σύμπραξη επτά σπουδαίων μουσικών θα ερμηνεύσει τα τραγούδια από το μουσικό φάσμα της πολυετούς και ένδοξης πλέον συνεργασίας της με τον εθνικό συνθέτη Μίκη Θεοδωράκη.

Διεθνώς γνωστή η Μαρία Φαραντούρη, η ιδεώδης ερμηνεύτρια του Μίκη Θεοδωράκη, καλλιτέχνις που έπαιξε βασικό ρόλο στη διαμόρφωση του έντεχνου ελληνικού τραγουδιού και ερμήνευσε μοναδικά τραγούδια από τα έργα του (Άξιον Εστί σε ποίηση Οδυσσέα Ελύτη, Κάντο Χενεράλ σε ποίηση Νερούδα, Κατάσταση Πολιορκίας, Πνευματικό Εμβατήριο και Μπαλάντα του Μαουτχάουζεν), σε αυτήν τη μοναδική βραδιά θα τραγουδήσει και πολλά ανέκδοτα κομμάτια του Μίκη που το κοινό θ’ ακούσει για πρώτη φορά.

Αχιλλέας Γουάστορ: Διευθυντής Ορχήστρας – πιάνο/ Ντέιβιντ Λυντς: Σαξόφωνο και Φλάουτο/ Ηρακλής Ζάκκας: Μπουζούκι και Μαντολίνο/ Αλέξανδρος Μποτίνης: Τσέλλο/ Πέτρος Κλαμπάνης: Μπάσο/ Χρήστος Ραφαλίδης: Βιμπράφωνο/ Ενγκίν Καάν Γκιουνάιντιν: Κρουστά.

Με τη χορωδία του Αρχιεπισκοπικού Καθεδρικού Ναού της Αγίας Τριάδος.

Έβι Σίμον: Διευθυντής Χορωδίας.

Αξίζει να σημειωθεί πως η λειτουργία του σπουδαίου αυτού θεάτρου ξεκίνησε το 1891 με έργα Τσαϊκόφσκι κι από τότε έχει φιλοξενήσει σχεδόν κάθε σημαντικό καλλιτέχνη, συνθέτη και ερμηνευτή (περισσότερα από 50.000 καλλιτεχνικά γεγονότα μέχρι σήμερα).

Έχουν τραγουδήσει σχεδόν οι πάντες, από την Ella Fitzgerald, τους Βeatles, την Tζούντι Γκάρλαντ και για πολλά χρόνια ήταν το σπίτι της Φιλαρμονικής Ορχήστρας της Νέας Υόρκης.

Η Μαρία Φαραντούρη, πριν από 24 χρόνια (1994), είχε παρουσιάσει το έργο του Μίκη, στον ίδιο χώρο.

Έναρξη: 8.00 μ.μ.