Αρχική
εγγραφή NewsLetter | χορηγία
Πρώτη ΣελίδαΑποτύπωμαΦιλικές ΙστοσελίδεςΕπικοινωνία

Το κάλλος της ανθρώπινης νιότης

 

Την Ευρωπαϊκή Ημέρα της Μουσικής γιορτάζουν στο Περιστύλιο του Ζαππείου Μεγάρου, την Πέμπτη 21 Ιουνίου στις 21:00, η Συμφωνική Ορχήστρα και η Χορωδία δήμου Αθηναίων, ερμηνεύοντας σε Α’ παγκόσμια εκτέλεση το έργο του Zorzes KatrisΡαψωδία το στολίδι’.

 

‘Το ποιητικό έργο είναι εμπνευσμένο από το κάλλος της ανθρώπινης νιότης, την ευρωστία της γήινης φύσης και την αναπάντητη φιλοσοφία του μεταφυσικού κόσμου’, δηλώνει ο βραβευμένος Ελληνογάλλος συνθέτης συμφωνικής και κινηματογραφικής μουσικής Zorzes Katris, με αφορμή την α’ παρουσίαση στο κοινό του νέου συμφωνικού και χορωδιακού έργου του ‘Ραψωδία το στολίδι’, στο Ζάππειο, συμμετέχοντας στη Μεγάλη Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής.

Κατά τον ποιητή, η φαινομενολογία του ποιητικού έργου απαντά ως ‘το Ιδεοποιητό και όχι το συγκεκριμένο ως υλικό, αλλά το υπεραισθητό ως έννοια που δεν είναι καθ’ ύλην αντικείμενο αλλά νοηματική ουσία!...’. Συμφωνική Ορχήστρα, Χορωδία και σολίστ συνυφαίνουν το μανδύα της ανθρώπινης δημιουργίας μέσα από την επική, δωρική και λυρική κινηματογραφική μουσική, καθώς και το λόγο της έμμετρης ποίησης.

Μουσική Ενορχήστρωση: Zorzes Katris/ Ποίηση: Γιώργος Χρήστου.

Σολίστ: Βανέσσα Καλκάνη – Σοπράνο, Χαρά Καλατζίδου - Μέτζο Σοπράνο, Ελεάννα Κωνσταντά- Σοπράνο, και Σοφία Βαρβούνη – Σοπράνο/ Μουσική Διεύθυνση: Ελευθέριος Καλκάνης/ Μουσική Διδασκαλία Χορωδίας: Σταύρος Μπερής.

Είσοδος: Ελεύθερη.

Ζάππειο: Πλ. Συντάγματος, τηλ. 210-32.23.509, 32.37.830, 32.37.182, 32.55.541/ www.zappeion