Αρχική
εγγραφή NewsLetter | χορηγία
Πρώτη ΣελίδαΑποτύπωμαΦιλικές ΙστοσελίδεςΕπικοινωνία

Το καλοκαίρι πήρε την ευτυχία;

Στη δεύτερη ατομική του έκθεση στις Kalfayan Galleries, ο Βασίλης Μπαλάσκας παρουσιάζει μία νέα ομάδα έργων που προτρέπουν το κοινό να βιώσει το τέλος του καλοκαιριού ως μία μεταφορά για το σήμερα.

Tι απομένει από έναν παλιό κόσμο που φαίνεται να χάνεται; Τι χρειάζεται προκειμένου να γεννηθεί ένας καινούριος; Ως αντικείμενα παρατημένα σε κάποια παραλία από τους παραθεριστές, τα έργα της έκθεσης Remains of summer bliss του Βασίλη Μπαλάσκα στην  Kalfayan Galleries αποτελούν πειστήρια αυτού του πολύπλοκου ή ακόμα και αντιφατικού συγκερασμού.  Όλα μαζί θα σηματοδοτήσουν τη διαρκή μεταβλητότητα ενός παγκοσμιοποιημένου περιβάλλοντος, στο οποίο οποιαδήποτε κατεύθυνση κι αν ακολουθηθεί, δεν μπορεί πλέον να εγγυηθεί την άφιξη στον επιθυμητό προορισμό. Σε αντιδιαστολή με την κύριαρχη απολίτικη κουλτούρα που διακηρύσσει ότι η άγνοια είναι ευτυχία, τα έργα του Μπαλάσκα φέρνουν τον θεατή αντιμέτωπο με την πραγματικότητα  της αβεβαιότητας που ο ίδιος δημιούργησε, έστω και χωρίς επίγνωση…

Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα 11:00 – 15:00 | Τρίτη – Παρασκευή 11:00 – 19:00 | Σάββατο 11:00 – 15:00(Μέχρι Σάββατο, 15 Οκτωβρίου).

Kalfayan Galleries: Χάριτος 11, Αθήνα, τηλ. 2107217679, www.Kalfayangalleries.com