Αρχική
εγγραφή NewsLetter | χορηγία
Πρώτη ΣελίδαΑποτύπωμαΦιλικές ΙστοσελίδεςΕπικοινωνία

Κάποιος να με νιώσει...

 

Όταν είσαι στο δρόμο, αρκεί ένα χάδι να σου φτιάξει τη μέρα. Και στο σπίτι να είσαι, αρκεί, πόσο μάλλον εκεί έξω. Η σαφής θέση-αντιπαράθεση του Πρόεδρου της ΚΕΔΕ κ. Γ. Πατούλη που δηλώνει με κατηγορηματικό τρόπο πως σε καμία περίπτωση δεν συνηγορεί με τις ακραίες πρακτικές και ενέργειες, όπως αυτές εκφράστηκαν από τον Δήμαρχο Σπάρτης και όχι μόνο και αφορούν στην ευθανασία χιλιάδων ζώων προκειμένου να λυθεί με αυτό τον τρόπο το γνωστό θέμα των αδέσποτων, στην κυριολεξία με μεταμορφώνει από... σκύλο σε πουλί. Πετάω κυριολεκτικά από τη χαρά μου. Γιατί αυτός που με καταλαβαίνει δεν έχει μόνο την ευαισθησία να με νιώσει, μα και την εξουσία να με υπερασπιστεί.

 

Μεμονωμένους ισχυρισμούς τους οποίους δεν συμμερίζεται η ΚΕΔΕ χαρακτήρισε -ευτυχώς για μένα και την τύχη μου- ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ κ. Πατούλης τα όσα ακραία ελέχθησαν και εκφράστηκαν ανενδοίαστα και προκλητικά από τον Δήμαρχο Σπάρτης και αφορούν στη ζωή μου. Όπως ίσως αντιλαμβάνεσαι, εννοώ τις ευθανασίες χιλιάδων αδέσποτων ζώων και την εξαγωγή τους(!) -που προτάθηκαν από τον τελευταίο ως... ιδανική επίλυση του θέματος- των σκυλιών στο δρόμο.

‘Ως Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, αλλά και ως απλός πολίτης, έχω εκδηλώσει έμπρακτα την αγάπη μου για τα αδέσποτα ζώα.

Με δεδομένη την αγάπη μας για τα ζώα και ειδικότερα τα αδέσποτα, θεωρώ ότι είναι αναγκαίο να διαχειριστούμε το ζήτημα της προστασίας τους με σύννομο τρόπο.

Για την ΚΕΔΕ η προστασία των αδέσποτων ζώων είναι ζήτημα πρώτης προτεραιότητας.

Σε αυτή την κατεύθυνση εργαζόμαστε για τη θέσπιση και την υλοποίηση των προτάσεων που περιέχονται στα ψηφίσματα που συναποφασίσαμε κατά τη διάρκεια της Πανελλήνιας Συνάντησης Δήμων και Φιλοζωικών Οργανισμών τον περασμένο Μάιο στην Αθήνα.

Είναι ανάγκη να δρομολογηθούν συγκεκριμένες πρωτοβουλίες προκειμένου η χώρα μας να μπει στην τροχιά των χωρών που δεν έχουν αδέσποτα και έχουν υψηλό φιλοζωικό επίπεδο.

Απαιτείται ένα Εθνικό Σχέδιο και μια συγκεκριμένη πολιτική για τα ζώα. Για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος, είναι αναγκαία η θεσμοθέτηση συγκεκριμένων μέτρων σε εθνικό και τοπικό επίπεδο’.

Η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία, ανακουφισμένη από την τοποθέτηση του Προέδρου της ΚΕΔΕ -με τον οποίο και συνεχίζει την ουσιαστική και αποτελεσματική συνεργασία επί ανάλογων θεμάτων- εξοργισμένη με τις δηλώσεις των ολίγων ‘αιρετών’ έτοιμων να καθαιρέσουν ζωές αδέσποτες, διευκρινίζει με δική της επιστολή: ‘Ο οικολόγος Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Τσιρώνης επεξεργάζεται νόμο για την μη προστασία και για την εκμετάλλευση των ζώων με τους φιλοζωικούς φορείς απόντες και απέναντί του και με μόνους του συνεργάτες τους κτηνιάτρους, εκ των οποίων ο εκλεκτός του Πανελληνίου Κτηνιατρικού Συλλόγου έχει καταγγελθεί τουλάχιστον τρεις φορές στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθήνας για κακοποίηση ζώων και παράνομες περισυλλογές.

Ο κομμουνιστής Δήμαρχος Σπάρτης προτείνει την εξορία και την ευθανασία εκατοντάδων χιλιάδων ζώων, ενώ ο επίσης οικολόγος έως πρόσφατα τουλάχιστον Δήμαρχος Κοζάνης δηλώνει την υπερηφάνειά του για τον δικής του έμπνευσης νεότευκτο όρο «ημιαδέσποτο» ζώο, που στο βαθμό που εφαρμοστεί θα βάλει λουκέτο στη φιλοζωία, αφού προτείνει να έχουν νομικές ευθύνες και συνέπειες οι πολίτες, που φροντίζουν αδέσποτα ζώα, χωρίς να καταλαβαίνει ότι αυτό θα αυξήσει κατακόρυφα τον αριθμό των αδέσποτων, έχοντας παροπλισμένους τους φιλόζωους πολίτες.

Η δε κυβέρνηση της χώρας αδιαφορεί για τις εκκλήσεις μας να σταματήσει τον πρωτόγνωρο κατήφορο που οι υπουργοί της έχουν πάρει με την πολιτική τους απέναντι στα ζώα.

Για ποιο ηθικό πλεονέκτημα μιλάμε λοιπόν;

Αλλά ο καθένας μας όπως στρώνει κοιμάται’.

Όσο για μένα, μετά τον αγώνα της Ομοσπονδίας που με προσέχει και την τοποθέτηση του προέδρου της ΚΕΔΕ, που δείχνει να μη μασά τα λόγια του και να με στηρίζει επίσης έμπρακτα, μπορεί να κοιμάμαι στο δρόμο, αλλά... σε διαβεβαιώ, κοιμάμαι ήσυχος, αφού έμαθα πως για κάποιους έχω αξία και Η ΖΩΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ.