Αρχική
εγγραφή NewsLetter | χορηγία
Πρώτη ΣελίδαΑποτύπωμαΦιλικές ΙστοσελίδεςΕπικοινωνία

Κατεβαίνοντας στον Άδη...

 

Τους Αριστοφανικούς ‘Βατράχους’ σε διασκευή για Θέατρο Σκιών παρουσιάζει, από το Σάββατο 05 Μαΐου, το Μικιό Θέατρο Σκιών  Mikio Shadow Theatre στο Εργαστήρι Μαιρηβή, με τον συγγραφέα να έχει δώσει την πρώτη φιλολογική κωμωδία.

 

Μεταμφιεσμένος σε Ηρακλή, ο Διόνυσος πηγαίνει μαζί με τον δούλο του, Ξανθία, να ζητήσει πληροφορίες από τον πραγματικό Ηρακλή, για το πώς θα κατέβει στον Κάτω Κόσμο. Σκοπός του είναι να φέρει ξανά στη ζωή τον Ευριπίδη, μιας και οι άξιοι ποιητές έχουν πεθάνει και όσοι ζουν είναι κάτω του μετρίου. Ο Ηρακλής θα του πει με ποιον τρόπο θα κατέβει στον Άδη και τι έχει να αντιμετωπίσει.
Ο Διόνυσος είναι αποφασισμένος να περάσει δύσκολα, φτάνει να πετύχει το σκοπό του. Θα βρεθεί να παζαρεύει με έναν νεκρό, να κάνει κουπί με οδηγό τον Χάροντα και να του κρατούν ρυθμό τα βατράχια.
Θα περάσει από το κολαστήριο για να φτάσει τελικά –μετά από τις οδηγίες που του δίνουν οι μυημένοι στα Ελευσίνια μυστήρια– στα παλάτια του Πλούτωνα. Δυστυχώς, η “ομοιότητά” του με τον Ηρακλή θα του φέρει μάλλον μπελάδες, παρά βοήθεια.
Στο τέλος θα είναι ο κριτής μεταξύ του Αισχύλου και του Ευριπίδη και θα κληθεί να αποφασίσει ποιος από τους δύο αυτούς τραγικούς ποιητές είναι ο πιο άριστος και του αξίζει να αναστηθεί για να συνεχίζει να διδάσκει για το καλό της πόλης.

Η παράσταση ‘Βάτραχοι’ του Αριστοφάνη ανεβαίνει σε διασκευή από το Μικιό Θέατρο Σκιών για ενήλικες και παιδιά άνω των 10 ετών στο Εργαστήρι Μαιρηβή.

Παραστάσεις: Σάββατο 05 Μαΐου, 21.00/Κυριακή 06 Μαΐου, 19.00 & Σάββατο 12 Μαΐου, 21.00/ Κυριακή 13 Μαΐου, 19.00/Εισιτήρια 10 ευρώ/ Μειωμένο 8 ευρώ.

Εργαστήρι Μαιρηβή-Κουκλοθέατρο: Σαχτούρη 4 & Σαρρή, Ψυρρή, τηλ.: 2105222181 – 6942420062, www.mairivi.gr