Αρχική
εγγραφή NewsLetter | χορηγία
Πρώτη ΣελίδαΑποτύπωμαΦιλικές ΙστοσελίδεςΕπικοινωνία

Καθαρόαιμα pitbull, βρώμικοι... εκτροφείς, ΚΑΘΑΡΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

 

‘Κάλλιο αργά παρά ποτέ’ λένε και είναι σωστό, αν και στη συγκεκριμένη περίπτωση πόνεσαν, κακοποιήθηκαν και ταλαιπωρήθηκαν πολλά σκυλιά της παραπάνω ράτσας που έζησαν την κόλαση εξαιτίας των ασύδoτων εκτροφέων τους, τους οποίους ευτυχώς τιμώρησε η Δικαιοσύνη. Για να σωθούν άλλα σκυλιά στο Λαύριο και... όπου αλλού!

 

Pitbull. Η πιο παρεξηγημένη ράτσα. Και η πλέον κακοποιημένη, ακριβώς εξαιτίας της δύναμης και της αντίληψής της. Μια ράτσα που χρησιμοποιείται ευρέως σε κυνομαχίες. Ευτυχώ,ς μετά από πολύχρονες προσπάθειες μελών της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας, ένα δυνατό χτύπημα επιτεύχθηκε σε κύκλωμα εκτροφής και διακίνησής τους, με δύο κάτοικους Λαυρίου να παίρνουν αυτό που τους αξίζει. Αυτοί οι δύο και η παρέα τους εκτρέφουν εδώ και χρόνια σκύλους της συγκεκριμένης ράτσας, ενώ σχετίζονται με κυκλώματα κυνομαχιών, ο ένας εκ των δύο δε συνελήφθη (2-3-13) στο πλαίσιο του αυτοφώρου σε κυνομαχίες στην Κατερίνη και καταδικάστηκε. Κι ενώ από τα τέλη του 2011 άρχισαν να καταφτάνουν οι καταγγελίες στην Ομοσπονδία, ξεκίνησε και η Οδύσσεια-δικαστικό θρίλερ, με τις δικογραφίες να διαδέχονται η μία την άλλη.

Μια κραυγαλέα περίπτωση παράνομης εκτροφής και κακοποίησης σκύλων, με είκοσι επτά άτυχα καθαρόαιμα pitbull και ένα dogo argentino δεμένα τον Απρίλιο του 2012 σε δέντρα ανάμεσα σε σωρούς ακαθαρσιών, χωρίς κατάλυμα, χωρίς κτηνιατρική περίθαλψη, χωρίς ηλεκτρονική σήμανση και το κυριότερο σε κατάσταση ανεξέλεγκτης αναπαραγωγής ΄΄κουκουλώθηκε΄΄ αρχικά από τη δημοτική αρχή, με τον τότε αρμόδιο αντιδήμαρχο να καλύπτει πλήρως τους δύο κατηγορούμενους, ενώ η ατιμωρησία του 2012 οδήγησε σε μία κατάσταση όπου μέχρι σήμερα δεκάδες σκύλοι ράτσας pitbull εκτρέφονται και διακινούνται από το συγκεκριμένο κύκλωμα.

Τα εμπόδια που συνάντησαν τα μέλη της Π.Φ.Π.Ο. πολλά. Μια τοπική κοινωνία αδιάφορη στο έγκλημα που συντελείται χρόνια τώρα, φιλόζωοι και φιλοζωικά σωματεία του Λαυρίου να φοβούνται να υπερασπιστούν τα ζώα απέναντι στους νταήδες συμπολίτες τους, μια δημοτική αρχή απρόθυμη να βάλει τέλος σε αυτή την παράνομη κατάσταση που δυσφημεί το Λαύριο, μια Κτηνιατρική Υπηρεσία που έρχεται πολλούς μήνες μετά τις καταγγελίες να κάνει αυτοψία, απαθή και ακούνητη. Κι από την άλλη, ιδιώτες κτηνίατροι που καλύπτουν τους πελάτες και αδιαφορία των αστυνομικών αρχών εξαρχής να προχωρήσουν σε όλες τις προβλεπόμενες από το νόμο ενέργειες. Τραγικά θύματα, τα δεκάδες ζώα της ‘επιθετικής’ ράτσας. Σκυλιά που γεννήθηκαν για να ζήσουν μια σύντομη και βασανισμένη ζωή.

Για μια ακόμη φορά η Ομοσπονδία κατάφερε ν’ ακουστεί η φωνή των ζώων. Των βασανισμένων ζώων. Μια ακόμα δικαίωση ήρθε. Ο αγώνας όμως συνεχίζεται. Και θα συνεχίζεται μέχρι οι αρμόδιοι φορείς να αναλάβουν τις ευθύνες τους…

Σκύλος στο δρόμο θα πει… απροστάτευτος σκύλος. Σκύλος στα χέρια του ανθρώπου, κάποιες φορές, θα πει, Σκύλος στο ‘έλεος του εχθρού’.

ΕΣΥ ΕΙΣΑΙ ΦΙΛΟΣ ΜΟΥ, ΕΤΣΙ;