Αρχική
εγγραφή NewsLetter | χορηγία
Πρώτη ΣελίδαΑποτύπωμαΦιλικές ΙστοσελίδεςΕπικοινωνία

Καθένας χτίζει μια πανοπλία στον πόνο

 

Οι άνθρωποι συνηθίζετε να χτίζετε μια πανοπλία στον πόνο. Εμείς, πάλι, όχι. ‘Σκυλί’ σου λέει. Η ομαδική εικαστική έκθεση ‘ΑΥΤΟ–ΑΜΥΝΕΣ’ που εγκαινιάζεται την Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου στην Γκαλερί Κέννεντυ της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης, προϊόν συνεργασίας τριών επιμελητριών από την Ελλάδα και τη Νορβηγία, της Λουΐζας Καραπιδάκη, της Κλεοπάτρας Φατούρου και της Elisabeth Romberg, δείχνει ακριβώς αυτό!

 

Έργα καλλιτεχνών από την Ελλάδα, τη Νορβηγία, τη Σουηδία και τη Γαλλία παρουσιάζονται στην έκθεση ΑΥΤΟ–ΑΜΥΝΕΣ της Λουΐζας Καραπιδάκη, της Κλεοπάτρας Φατούρου και της Elisabeth Romberg στην Ελληνοαμερικανική Ένωση, που βασίζεται στο ‘μανιφέστο’ της Charlotte Lindsay, μιας καλλιτέχνιδος που ζει και εργάζεται στη Σουηδία και επιθυμεί να μιλήσει για τις προσωπικές άμυνες που υψώνει ο καθένας απέναντι σε αυτά που μας βάλλουν. Καθημερινά οι άνθρωποι καλείστε να δώσετε μάχες, τόσο απέναντι στην κοινωνία όσο και απέναντι στον εαυτό σας.

Όπως αναφέρει η εικαστικός, «Το ‘μανιφέστο’ της αφορά τη λίστα με τις προετοιμασίες που πρέπει να κάνει κάποιος πριν από μια μάχη». Οι επιμελήτριες της έκθεσης ζήτησαν από τους συμμετέχοντες καλλιτέχνες να εμπνευστούν από αυτό το μανιφέστο και να σκεφτούν τι είναι αυτό που θίγει ιδιαίτερα τον καθένα προσωπικά και πώς μπορούν να το χειριστούν, θωρακίζοντας τον εαυτό τους από τη φθορά και τον πόνο που μπορεί να τους προκαλέσει. Δημιούργησαν έτσι τις δικές τους ‘πανοπλίες’, τις δικές τους αμυντικές τεχνικές και τις παρουσιάζουν στο κοινό ως αναφορά στις επιθέσεις που δεχόμαστε καθημερινά από τη βία που μας περιβάλλει, ψυχολογική, λεκτική, ρατσιστική, μερικές φορές ακόμα και σωματική, αλλά και στον εσωτερικό πόλεμο που βιώνει ο καθένας μας όταν έρχεται αντιμέτωπος με τις προσωπικές του φοβίες και αδυναμίες.

Την έκθεση πλαισιώνουν ακόμη με performance τους η Κλεώνη Μανουσάκη και ηΧριστίνα Φοίτου.

Συμμετέχουν: Charles Fréger, Elisabeth Haarr, François L’Hotel, Charlotte Lindsay, Γιάννης Αδαμάκης, Αλεξάνδρα Αθανασιάδη, Χρύσα Βέργη, Μαρία Γρηγορίου, Γιώργος Γιώτσας, Αφροδίτη Λίτη, Καλλιρρόη Μαρούδα, Μαρία Μάστορη, Δημήτρης Ντάσιος, Ελένη Τζάτζαλος.

Έναρξη: 19:00/ Διάρκεια: 15 Φεβρουαρίου έως 07 Μαρτίου/ Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα-Παρασκευή, 12.00-21.00/ Σάββατο, 10.30-14.30/ Είσοδος: Ελεύθερη.

Ελληνοαμερικανική Ένωση: Μασσαλίας 22, Αθήνα, τηλ. 2103680052, www.hau.gr/culture