Αρχική
εγγραφή NewsLetter | χορηγία
Πρώτη ΣελίδαΑποτύπωμαΦιλικές ΙστοσελίδεςΕπικοινωνία

Κοιτάζοντας μόνο μπροστά

Τη μεγαλύτερη κινηματογραφική επιτυχία του Ράινερ Φασμπίντερ ‘Ο γάμος της Μαρίας Μπράουν’, που αποτελεί το πρώτο μέρος μιας τριλογίας με θέμα την ιστορία της Γερμανίας αμέσως μετά την ήττα του Ναζισμού, κατά την περίοδο του ‘οικονομικού θαύματος’, διασκεύασε και ανεβάζει στο Θέατρο της Οδού Κυκλάδων ‘Λευτέρης Βογιατζής’ ο Γιώργος Σκεύας.

 

‘Προτιμώ να κάνω εγώ τα θαύματα, παρά να περιμένω να γίνουν’, λέει η ηρωίδα του Φασμπίντερ, η Μαρία Μπράουν, με το δημοφιλές έργο του να ανεβαίνει σε διασκευή για το Θέατρο της Οδού Κυκλάδων. Η θρυλική, όπως πλέον θεωρείται, ανοικοδόμηση της Γερμανίας και το “οικονομικό θαύμα” μετά τον πόλεμο ισοδυναμούσε με εξάλειψη του πρόσφατου παρελθόντος του ίδιου του έθνους. Ο απαιτούμενος όγκος εργασίας σε συνδυασμό με τη δημιουργία μιας νέας, απρόσωπης πραγματικότητας, απέκλεισε εκ των προτέρων κάθε ενδεχόμενη αναμέτρηση με το παρελθόν, στρέφοντας το βλέμμα των ανθρώπων αποκλειστικά προς το μέλλον και αναγκάζοντάς τους να αποσιωπήσουν και να λησμονήσουν το πάθημά τους. Η απώλεια των αισθήσεων και των αισθημάτων αποτέλεσε προϋπόθεση για την ‘επιτυχία’.

Η Μαρία παντρεύεται τον Χέρμαν, εν μέσω βομβαρδισμών, και ζούνε μαζί “για μισή μέρα και μια ολόκληρη νύχτα”. Εκείνος φεύγει για το Ανατολικό μέτωπο μέχρι που εκείνη... πληροφορείται ότι είναι νεκρός και προσπαθεί να ξαναφτιάξει τη ζωή της, αρπάζοντας την ευκαιρία της γνωριμίας της με έναν βιομήχανο υφασμάτων. Στόχος της, μόνο το μέλλον. Προκειμένου να πετύχει το όνειρό της, ξεχνά το παρελθόν.

Όμως... εκείνος είναι ζωντανός και γυρίζει. Τώρα... όλα ανατρέπονται. Έχοντας βιώσει την προδοσία, η ίδια οδηγείται στο αναπάντεχο και τραγικό της τέλος.

Μετάφραση – Διασκευή - Σκηνοθεσία: Γιώργος Σκεύας/ Σκηνικά - Κοστούμια: Άγγελος Μέντης/ Μουσική: Σήμη Τσιλαλή/ Φωτισμοί: Κατερίνα Μαραγκουδάκη/ Φιλμ: Γιώργος Σκεύας/ Βοηθός σκηνοθέτη: Γιάννης Σαβουιδάκης.

Παίζουν: Λένα Παπαληγούρα, Μάξιμος Μουμούρης, Γιάννης Νταλιάνης, Βαγγελιώ Ανδρεαδάκη, Γιώργος Συμεωνίδης, Νίκος Γεωργάκης.
Ημέρες και ώρες παραστάσεων :Τετάρτη 20.00 | Πέμπτη-Παρασκευή 20.30 | Σάββατο 21.00 | Κυριακή 19.00-Τετάρτη - Πέμπτη - Παρασκευή: 16€ κανονικό, 12€ φοιτητικό/ανέργων/ΑμεΑ

Σάββατο - Κυριακή : 18€ κανονικό, 12€ φοιτητικό/ανέργων / ΑμεΑ.

Προπώληση: https://www.ticketservices.gr/event/o-gamos-tis-marias-mpraoyn

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΗ: Η ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΓΙΑ ΑΤΟΜΑ ΚΑΤΩ ΤΩΝ 15 ΕΤΩΝ

Θέατρο της Οδού Κυκλάδων ‘Λευτέρης Βογιατζής’: Κυκλάδων 11 & Κεφαλληνίας, Κυψέλη, τηλ. 2108217877.