Αρχική
εγγραφή NewsLetter | χορηγία
Πρώτη ΣελίδαΑποτύπωμαΦιλικές ΙστοσελίδεςΕπικοινωνία

Κουφάρια βιτρίνας

 

Το συγκλονιστικό ρεπορτάζ του συναδέλφου Τάσου Σαραντή στις 24 Αυγούστου στο Efsyn.gr ‘Η χλιδάτη βιτρίνα έκρυβε κολαστήριο ζώων’ που αναφέρεται στο πάρκο Ιπποκάμηλος στα Σαγέικα της Πάτρας και τις τραγικές συνθήκες διαβίωσης των ζώων εκεί απέστειλε η Πανελλαδική Φιλοζωική & Περιβαλλοντική Ομοσπονδία στο Διοικητικό Συμβούλιο της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας, προκειμένου να αφυπνίσει καθηγητές και μαθητές για την κατάσταση που βιώνουν τα ζώα στη χώρα μας.

 

Την τραγική κατάσταση που επικρατεί στους ζωολογικούς κήπους στην Ελλάδα καταδεικνύει με επιστολή της στο Διοικητικό Συμβούλιο της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας η Πανελλαδική Φιλοζωική Ομοσπονδία, επισημαίνοντας πως πίσω από τη βιτρίνα και τα πολύχρωμα φώτα των ζωολογικών κήπων κρύβεται πολύς πόνος και δυστυχία για τα αιχμάλωτα άγρια ή και τα ενδημικής πανίδας ζώα, καθώς επίσης ότι κρύβονται επιμελώς τα παράνομα οικονομικά κυκλώματα αιχμαλωσίας και εμπορίας άγριων ζώων και η οδυνηρή εκμετάλλευση. Και αναρωτιέται γιατί τα παιδιά θα έπρεπε να εκπαιδεύονται βλέποντας ανάλογες φυλακές.

Για του λόγου το αληθές η Ομοσπονδία συνόδευσε την επιστολή της με κατατοπιστικό ρεπορτάζ του Τάσου Σαραντή στο Efsyn.gr. που αναφέρεται στη λειτουργία του Πάρκου Ιπποκάμηλος στην Πάτρα με τα ζώα να αφήνουν την τελευταία τους πνοή, ταλαιπωρημένα και βασανισμένα.

https://www.efsyn.gr/srthro/l-hlidati-vitrina-ekryve-kolastirio-zoon.

Παράλληλα ενημέρωσε πως με τον Νόμο 4039 του 2012 καταργήθηκαν τα τσίρκο με ζώα στην Ελλάδα...