Αρχική
εγγραφή NewsLetter | χορηγία
Πρώτη ΣελίδαΑποτύπωμαΦιλικές ΙστοσελίδεςΕπικοινωνία

Κύριε Ραχμάνινοφ, αφιερωμένα...

 

Έλληνες και ξένοι σολίστ που έχουν μελετήσει σε βάθος τις παρτιτούρες του Σεργκέι Ραχμάνινοφ (1873 - 1943) και έχουν εντρυφήσει στο συνθετικό του ιδίωμα, από τη Δευτέρα 01 έως το Σάββατο 06 Απριλίου δίνουν τέσσερα ρεσιτάλ στην Αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος του Μεγάρου Μουσικής, εστιάζοντας το ενδιαφέρον τους σε έργα για πιάνο, καθώς και σε έργα μουσικής δωματίου.

 

Στον λαμπρό Ρώσο συνθέτη και βιρτουόζο πιανίστα Σεργκέι Ραχμάνινοφ είναι αφιερωμένα τα τέσσερα ρεσιτάλ που παρουσιάζει το Μέγαρο Μουσικής την πρώτη εβδομάδα του Απριλίου, φιλοξενώντας στην αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος Έλληνες και ξένους σολίστ που έχουν εντρυφήσει στο έργο του.

Στο αφιέρωμα λαμβάνουν μέρος:

Το πιανιστικό ντούο Στέφανος Νάσος-Απόστολος Παληός (01/4), ερμηνεύοντας την Πρώτη και τη Δεύτερη σουίτα για δύο πιάνα, από τις ωραιότερες του ρεπερτορίου.

Ο τσελίστας Ρενάτο Ρίπο και ο πιανίστας Philipp Kopatchevskiy (03/4) όπου η Σονάτα σε σολ ελάσσονα για τσέλο και πιάνο του μεγάλου ρομαντικού της Ρωσικής Σχολής συνδυάζεται με το Λυπητερό τραγούδι, τη Ρομάντσα και την Ανατολίτικη μελωδία του Άντον Αρένσκι, δάσκαλου του συνθέτη, αλλά και με μεταγραφές για σόλο πιάνο αποσπασμάτων από τον δημοφιλέστατο Καρυοθραύστη, καθώς και με το Pezzo capriccioso.

Η σολίστ Μάγδα Νικολαΐδου θα δώσει διάλεξη-ρεσιτάλ για την πιανιστική γραφή του Ραχμάνινοφ (06/4), διερευνώντας και ερμηνεύοντας το μουσικό νόημα των Études-Tableaux, καθώς επίσης και τη σύνδεση και εφαρμογή τους στη μουσική εκτέλεση, μέσα από επιλεγμένα αποσπάσματα από το συγκεκριμένο έργο του, ενώ ο δεξιοτέχνης του πιάνου Κάρολος Ζουγανέλης (06/4) θα παρουσιάσει επιλεγμένες πιανιστικές μινιατούρες συγκλονιστικής ομορφιάς.

Ημέρες και ώρες αφιερώματος: Δευτέρα 01η Απριλίου, 20:30/ Τετάρτη 03 Απριλίου, 20:30/ Σάββατο 06 Απριλίου,18:00/ Σάββατο 06 Απριλίου, 20:30/ Εισιτήρια: Για τα ρεσιτάλ, 7 ευρώ, φοιτητές, νέοι μέχρι 25 ετών, άνεργοι, ΑΜΕΑ & 5 ευρώ για τη διάλεξη.

Μέγαρο Μουσικής: Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη, τηλ. 2107282333, www.megaron.gr