Αρχική
εγγραφή NewsLetter | χορηγία
Πρώτη ΣελίδαΑποτύπωμαΦιλικές ΙστοσελίδεςΕπικοινωνία

Λαθραίο οινόπνευμα ή...

 

Είκοσι πέντε ελληνικές ποτοποιίες σε περιμένουν την Κυριακή 21 Ιανουαρίου στην Αίγλη Ζαππείου, στην εκδήλωση γευστικής δοκιμής ελληνικών αποσταγμάτων και ηδύποτων ‘Ελληνικό Απόσταγμα’, που διοργανώνεται εδώ για τέταρτη συνεχή χρονιά.

 

Με τα επώνυμα προϊόντα τους σε φάση συνεχούς ποιοτικής και επικοινωνιακής αναβάθμισης -παρά τις εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες που αντιμετωπίζουν καθημερινά στην αγορά, με την εξαιρετικά υψηλή φορολόγηση και τον αθέμιτο ανταγωνισμό που υφίστανται από το χύμα τσίπουρο και το λαθραίο οινόπνευμα- είκοσι πέντε ελληνικές ποτοποιίες δίνουν το ‘παρών’ στην εκδήλωση γευστικής δοκιμής ελληνικών αποσταγμάτων και ηδύποτων στο Ζάππειο. Πρόκειται για μια ξεχωριστή εκδήλωση, που, εκτός από το να προβάλλει μερικά από τα καλύτερα ελληνικά αποστάγματα, ‘φωτίζει’ το έργο των Ελλήνων επιχειρηματιών του χώρου, οι οποίοι συνεχίζουν να αποστάζουν στην Ελλάδα.

Οι επισκέπτες της έκθεσης θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν μερικά από τα καλύτερα ελληνικά αλκοολούχα ποτά, ανάμεσά τους δυσεύρετα τσίπουρα από μικρούς παραγωγούς, premium ούζα διπλής και τριπλής απόσταξης, αποστάγματα φρούτων και σπάνια, παλαιωμένα τσίπουρα, που αποτελούν νέα τάση στο χώρο.

Το ‘Ελληνικό Απόσταγμα’ εξασφάλισε την παρουσία μερικών γνωστών και σημαντικών εστιατορίων/μεζεδοπωλείων της Αθήνας, με υποδειγματικές λίστες τυποποιημένων αποσταγμάτων και ανάλογη εξειδίκευση στο μενού, που θα προσφέρουν δωρεάν στους επισκέπτες διάφορες δημιουργίες τους προς δοκιμή, ως «Χορηγοί Γευστικής Απόλαυσης».

Οι παράλληλες εκδηλώσεις που φιλοξενούνται εδώ είναι οι:

*«Ελληνική Μουσική Παράδοση και Αποστάγματα», μία εξαιρετικά ενδιαφέρουσα μίνι μουσική παράσταση, με τραγούδια από τους χώρους του σμυρναίικου, ρεμπέτικου και λαϊκού ελληνικού τραγουδιού που αφορούν στιχουργικά το τσίπουρο, το ούζο και γενικότερα τα ποτά και θα ερμηνευθούν ζωντανά από τους Χρήστο Βιδινιώτη (μπουζούκι), Κώστα Αραβαντινό (κιθάρα - φωνή) και Σταυρούλα Μανωλοπούλου (φωνή), βαθείς γνώστες των προαναφερόμενων ειδών ελληνικής μουσικής. Την καλλιτεχνική επιμέλεια της εκδήλωσης έχει ο στιχουργός και μουσικός παραγωγός Πάρης Μήτσου, που θα μιλήσει ζωντανά για τα τραγούδια με τον Αργύρη Καλλιανιώτη, δημοσιογράφο οίνου και μουσικό. Θα θιγούν η σχέση των τραγουδιών και της εποχής με το ποτό, τους χώρους που τραγουδήθηκαν και τους δημιουργούς τους, κάποιοι εκ των οποίων κατάγονται από περιοχές που συνδέονται άρρηκτα με το τσίπουρο και το ούζο. Επίτιμος καλεσμένος στην εκδήλωση είναι ο θρυλικός αποσταγματοποιός Ανέστης Μπαμπατζιμόπουλος, που με το μοναδικό, γλαφυρό τρόπο του θα μεταλαμπαδεύσει τη σοφία και τις γνώσεις του για το ελληνικό απόσταγμα στους θεατές της εκδήλωσης.

*«Το Gin και οι Έλληνες Αποσταγματοποιοί», με ομιλήτρια τη Χαρά Κατσού και θέμα την πρόκληση και την επιλογή των Ελλήνων αποσταγματοποιών να ασχοληθούν με την παρασκευή διεθνώς εμβληματικών αποσταγμάτων, οι ρίζες των οποίων δεν είναι ελληνικές.

*«Αμπελοοινικά Αποστάγματα: Ποιότητα και Ασφάλεια του Καταναλωτή», με εισηγητή τον καθηγητή Πέτρο Ταραντίλη, Πρόεδρο του Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Ώρες λειτουργίας: 13.00-20.00/ Είσοδος: 8€ (5€ φοιτητικό) Δωρεάν για επαγγελματίες HORECA.

Στην τιμή του εισιτηρίου περιλαμβάνεται κατάλογος συμμετεχόντων, ειδικό αναμνηστικό ποτήρι γευστικής δοκιμής αποσταγμάτων και δωρεάν είσοδος στις παράλληλες εκδηλώσεις και τις γευστικές δοκιμές εδεσμάτων και εστιατορίων.

Ζάππειο: Λ. Βασ. Όλγας, τηλ. 2103237830, www.zappeion.gr