Αρχική
εγγραφή NewsLetter | χορηγία
Πρώτη ΣελίδαΑποτύπωμαΦιλικές ΙστοσελίδεςΕπικοινωνία

‘Μανούλα μου, είμαι αθώος’ (trailer)

 

‘Μανούλα μου, είμαι αθώος’. Αυτές ήταν οι τελευταίες λέξεις που ψιθύρισε ο Αριστείδης Παγκρατίδης φερόμενος ως Δράκος του Σέιχ Σου, που καταδικάστηκε και εκτελέστηκε στον τόπο που -κατά πώς είπαν- έβρισκε τα θύματά του. Η ιστορία του μεταφέρεται στη σκηνή του Θεάτρου του Νέου Κόσμου, από 12 Απριλίου, στην παράσταση που εννιά χαρακτήρες υποδύονται τον ‘Αρίστο’, ζωντανεύοντας μια ιστορία που σε μεταφέρει στις αλάνες της Θεσσαλονίκης. Η σκηνοθεσία είναι του Γιώργου Παπαγεωργίου.

 

Στις σκοτεινές πλευρές του λιμανιού, στα υπαίθρια πανηγύρια και στα μπουζουξίδικα της παλιάς Θεσσαλονίκης σε μεταφέρει η παράσταση ‘Ο Αρίστος’, που βασίζεται στο βραβευμένο με το Κρατικό Βραβείο Μυθιστορήματος βιβλίο του Θωμά Κοροβίνη “Ο Γύρος του Θανάτου” και... αναμοχλεύει στη σκηνή την ιστορία του ‘Δράκου του Σέιχ Σου’.

Βρισκόμαστε γύρω στο 1960, όταν γίνεται είκοσι χρονών ο βασικός ήρωας στον οποίο όλοι αναφέρονται, δηλαδή ο Αριστείδης Παγκρατίδης, τον οποίο ο Τύπος του 1963 (Ελληνικός Βορράς) τον αποκαλούσε ‘νεαρό ανώμαλο’. Το 1966 καταδικάστηκε τετράκις σε θάνατο από το Πενταμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης, ενώ η εκτέλεσή του έγινε στο μέρος που ήταν συνδεδεμένο με το όνομά του, το Δάσος του Σέιχ Σου, με τον ίδιο να δηλώνει ‘αθώος’ μέχρι την τελευταία στιγμή.

Ο φίλος από την Τούμπα, η παραδουλεύτρα γειτόνισσα της μάνας του, ένας αχθοφόρος του λιμανιού, ο παρακρατικός δωσίλογος περιπτεράς, ένας χωροφύλακας δημοκρατικών φρονημάτων, ένας συντηρητικός αστός της παραλίας, το αφεντικό του σε ένα λαϊκό πανηγύρι, η τραβεστί Λολό και μία λαϊκή τραγουδίστρια (οι δύο έρωτές του) υπενθυμίζουν εκείνη την τραγική ιστορία...

Διασκευή/ Δραματουργική Επεξεργασία: Θεοδώρα Καπράλου/

Μουσική: Γιώργος Δούσος/ Σχεδιασμός Φωτισμών: Αλέκος Αναστασίου/ Επιμέλεια Κίνησης: Μαρίζα Τσίγκα/ Βοηθός σκηνοθέτη: Μαρία Προϊστάκη/ Παίζουν οι ηθοποιοί: Ελένη Ουζουνίδου, Μιχάλης Οικονόμου, Γιώργος Χριστοδούλου.

Μουσικός: Γιώργος Δούσος.

Ημέρες & Ώρες: Τετάρτη 21:15/ Πέμπτη 21:15/ Παρασκευή 21:15

Σάββατο 21:15/ Κυριακή 19:00-Από 12 Απριλίου έως 27 Μαΐου.

Εισιτήρια: Τετάρτη-Παρασκευή: Κανονικό 13€/ Φοιτητικό 10€/ Ανέργων 8€/ Σάββατο-Κυριακή:Κανονικό 14€/ Φοιτητικό / Ανέργων 12€/ Εισιτήρια για την παράσταση προπωλούνται:

https://www.viva.gr/tickets/theater/theatro-tou-neou-kosmou/aristos/

info@nkt.gr

www.nkt.gr

www.facebook.com/theatroneoukosmou

Θέατρο του Νέου Κόσμου: Αντισθένους & Θαρύπου, τηλ. 2109212900, www.nkt.gr