Αρχική
εγγραφή NewsLetter | χορηγία
Πρώτη ΣελίδαΑποτύπωμαΦιλικές ΙστοσελίδεςΕπικοινωνία

Μαθαίνοντας μουσική

 

Σάββατο 09 Ιουνίου στον Πεζόδρομο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου οι εκρηκτικοί Drum Works έρχονται για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά με δύναμη από το Ανατολικό Λονδίνο στην Εθνική Λυρική Σκηνή, προκειμένου να παρουσιάσουν μια καινοτόμα μέθοδο εκμάθησης μουσικής.

 

Καλεσμένοι των Εκπαιδευτικών και Κοινωνικών Δράσεων της ΕΛΣ, οι Drum Works έρχονται κάτω από την Ακρόπολη για να παρουσιάσουν πρωτότυπα μουσικά εργαστήρια τα οποία θα κορυφωθούν με μια μεγάλη γιορτή των κρουστών που θα στηθεί στον πεζόδρομο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου 45, εκεί όπου όλες οι ομάδες θα παρουσιάσουν τη δουλειά τους στο κοινό με ενέργεια και πάθος από τις 5.30 το απόγευμα μέχρι τις 10.30 το βράδυ. 

Τα εργαστήρια απευθύνονται σε παιδιά, έφηβους, νέους και ενήλικες από διαφορετικές γειτονιές της Αθήνας, σε συνεργασία με την Μονάδα Εφήβων/Νεαρών Ενήλικων «Ατραπός» ΟΚΑΝΑ, την Polyphonica, την Εθελοντική Οργάνωση «Δρόμοι Ζωής», τη «Σχεδία – περιοδικό δρόμου» και το Κατάστημα Κράτησης Κορυδαλλού. 

Οι Drum Works -που επί επτά συνεχόμενη έτη το project τους που ξεκίνησε το 2007, όταν το Barbican προσκάλεσε τους Λονδρέζους μουσικούς Ross McDouall και Jo Wills να συνεργαστούν με το βραζιλιάνικο συγκρότημα Afro Reggae σε ένα πρόγραμμα εκμάθησης samba σε ένα γυμνάσιο του Ανατολικού Λονδίνου και όταν αυτό ολοκληρώθηκε, οι δύο μουσικοί με μια ομάδα είκοσι εφήβων ξεκίνησαν να δημιουργούν μαζί νέο μουσικό υλικό, εμπνευσμένο από τη μουσική που όλοι άκουγαν κάθε μέρα, αποτελούσε μέρος του προγράμματος Creative Learning στο Barbican Centre και στο Guildhall School of Music & Drama- συνεχίζουν να χρησιμοποιούν τα κρουστά ως εργαλείο για να εμπνέουν τους ανθρώπους.

Ο φρέσκος και πρωτότυπος ήχος που ξεχώρισε στην τοπική κοινότητα του Ανατολικού Λονδίνου και όχι μόνο αποτελεί τη χαρά της δημιουργίας και γεμίζει τους συμμετέχοντες αυτοπεποίθηση για ένα χαρούμενο μέλλον.

Όλα τα εργαστήρια των Drum Works περιλαμβάνουν βασικές τεχνικές κρουστών, ρυθμική εργασία και εκμάθηση βραζιλιάνικων samba κρουστών.

Έναρξη: 17.30.

Πεζόδρομος Δ. Αρεοπαγίτου: Δ. Αρεοπαγίτου 45.