Αρχική
εγγραφή NewsLetter | χορηγία
Πρώτη ΣελίδαΑποτύπωμαΦιλικές ΙστοσελίδεςΕπικοινωνία

Μάθε τον εχθρό σου...!!!

αυτή τη συμβουλή δίνει στο βιβλίο της, O Ισλαμιστικός Φοίνικας- Το Ισλαμικό Κράτος και οι γεωπολιτικές ανακατατάξεις στη Μέση  Ανατολή, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις  Πατάκη, η Loretta Napoleoni, οικονομολόγος, δημοσιογράφος και ειδική σε θέματα τρομοκρατίας, αποκαλύπτοντας μέσα από τις σελίδες της τον παραλογισμό και την τρέλα του Δυτικού κόσμου. Έναν παραλογισμό, τρανή απόδειξη του οποίου είναι η βία, οι ένοπλες κατακτήσεις και οι παρατεταμένοι πόλεμοι.
Τι είναι το Ισλαμικό Κράτος; Μια βίαιη συμμορία που κερδίζει διαρκώς έδαφος; Ποιό είναι το μοντέλο οικοδόμησης έθνους που προτείνει αυτή η φανατική Ισλαμική οργάνωση που προσπαθεί να επιβάλει τον δικό της νόμο;
Η loretta Napoleoni, στο επίκαιρο βιβλίο της, Ο Ισλαμιστικός Φοίνικας, μια βαθυστόχαστη έρευνα για την πραγματικότητα του Μουσουλμανικού κόσμου, αναλύει αντικειμενικά και με πλήρη, σφαιρική γνώση του θέματος τα δεδομένα.
Όπως λέει, Κηρύσσοντας έναν παραδοσιακό κατακτητικό πόλεμο με σκοπό τη δημιουργία ενός χαλιφάτου στον 21ο αιώνα, το Ισλαμικό Κράτος χρησιμοποιεί σύγχρονες τεχνολογίες για τη χρηματοδότηση του και για να στρατολογήσει μαχητές, ενώ αξιοποιεί τους τοπικούς πληθυσμούς για τη στελέχωση των υπηρεσιών που θεσπίζει. 
Κι ακόμα, αναδύεται από τις στάχτες άλλων αποτυχημένων τζιχαντιστικών εγχειρημάτων και επιδεικνύει γνώση της περίπλοκης κατάστασης στη Μέση Ανατολή. Εκμεταλλεύεται τους πολέμους δι αντιπροσώπων και την τακτική του Κράτους εν κράτει. Και συνεχίζει πως, Δεν Πρόκειται για ένα ακόμα τρομοκρατικό δίκτυο αλλά για έναν άκρως απειλητικό εχθρό που έχει εντοπιστεί με τη νεωτερικότητα της παγκόσμια ς αταξίας.
Για να καταλήξει: Το Μάθε τον εχθρό σου παραμένει η σπουδαιότερη προτροπή στον πόλεμο εναντίον της τρομοκρατίας.