Αρχική
εγγραφή NewsLetter | χορηγία
Πρώτη ΣελίδαΑποτύπωμαΦιλικές ΙστοσελίδεςΕπικοινωνία

... Με διερμηνεία στη ΝΟΗΜΑΤΙΚΗ

 

‘Να ντύσουμε τους γυμνούς’. Αυτός είναι ο τίτλος της παράστασης που σκηνοθετεί ο Γιάννος Περλέγκας για το Θέατρο Καρόλου Κουν και παρουσιάζεται εδώ τη Δευτέρα 25 Μαρτίου, με διερμηνεία στη Νοηματική από την εταιρία Hands Up. Μια νέα ανάγνωση στο έργο του Πιραντέλλο.

 

‘Η εξωτερική πραγματικότητα και η εσωτερική ατομική ζωή συγκρούονται και ένα - ένα τα πρόσωπα στο "Να ντύσουμε τους γυμνούς" αποσυντίθενται ή παραλύουν. Τα πρόσωπα του έργου μας, ενώ ποθούν να ζήσουν, να περάσουν σε μια νέα ζωή, κάθε τόσο κοκαλώνουν –άλλοτε κοκαλώνουν από ένα γεγονός ή άλλες φορές μπλοκάρονται από την ίδια τους τη συνείδηση. Όσο όμως κι αν περιχαρακώνονται στον εαυτό τους προκειμένου να προστατεύσουν τη συνείδησή τους από τη ρευστότητα της ζωής που τους επιτίθεται, άλλο τόσο ανακαλύπτουν μέσα τους θαμμένες φωνές, θαμμένες λέξεις, που πρόσκαιρα τους βοηθούν να διαπιστώσουν και να κατανοήσουν αυτήν τη ρευστότητα. Και για λίγο τα καταφέρνουν. Μέχρι την επόμενη διάψευση, που θα νιώσουν ότι τους ξεγυμνώνει. Θέλουν να ρέουν μες στη ζωή, σαν νερό, όμως ακινητοποιούνται πάνω σε μια σκάλα –που δεν οδηγεί πουθενά’.

Αυτά αναφέρει χαρακτηριστικά για την παράσταση ‘Να ντύσουμε τους γυμνούς’, που παίζεται στο Θέατρο Κάρολος Κουν ο σκηνοθέτης της Γιάννος Περλέγκας. Μια παράσταση με τους ήρωες να ακροβατούν ανάμεσα στην αλήθεια και το ψέμα, με ασαφή κίνητρα και συμπεριφορές, ενίοτε υπονομεύοντας ακόμα και τους ίδιους τους τους εαυτούς.

Μετάφραση: Ελένη Γεωργίου - Γιάννος Περλέγκας/
Σκηνοθεσία: Γιάννος Περλέγκας/ Κοστούμια: Λουκία Χουλιάρα
Σκηνικά: Γεωργία Μπούρα/ Κίνηση: Δήμητρα Ευθυμιοπούλου
Μουσική: Κορνήλιος Σελαμσής/ Φωτισμοί: Νίκος Βλασσόπουλος
Βοηθός σκηνοθέτη: Γιώργης Βασιλόπουλος/ Βοηθός σκηνογράφου: Ίλια Μαρκουΐζου/ Βοηθός ενδυματολόγου: Θάλεια Σακαλή/ Κατασκευή σκηνικού: Αλέξης Βαζούρας 
Ζωγραφική σκηνικού: Yasemine Celik, Ευστρατία Μαχαιρίδη και Αφροδίτη Γαϊτανάρου/ Κατασκευή κουστουμιών: Σάλυ Αλάραμπι
Βοηθός κατασκευάστριας κοστουμιών: Υρώ Γώγου
Ερμηνεύουν: Μαρία Πρωτόπαππα/ Θανάσης Δήμου/ Εύη Σαουλίδου/ Θάνος Τοκάκης/ Γιάννος Περλέγκας/ Στέργιος Κοντακιώτης/ Μάγδα Καυκούλα.

Παραστάσεις: Δευτέρα & Τρίτη στις 20.30 | 18, 19, 25, 26 Μαρτίου /

Εισιτήρια: Κανονικό 16€ - Μειωμένο (φοιτητές, άνεργοι, άνω των 65) 12€ - Ατέλεια 6€/ Προπώληση : Στα ταμεία του Θεάτρου και στο viva.gr
Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν: Φρυνίχου 14, Πλάκα, τηλ. 2103222464 & 2103236732.