Αρχική
εγγραφή NewsLetter | χορηγία
Πρώτη ΣελίδαΑποτύπωμαΦιλικές ΙστοσελίδεςΕπικοινωνία

Με έργα Ευρωπαίων συνθετών

 

Με την πανηγυρική συναυλίαΕλλάδα, Ευρώπη, Ελευθερία’, το Σάββατο 23 Μαρτίου, στο Θέατρο Ολύμπια-Δημοτικό Μουσικό Θέατρο ‘Μαρία Κάλλας’, η Φιλαρμόνια Ορχήστρα Αθηνών θα τιμήσει την επέτειο της εθνικής παλιγγενεσίας της 25ης Μαρτίου.

 

Αφιερωμένη σε έργα Ευρωπαίων συνθετών που σχετίζονται εν γένει με την ελληνική ελευθερία, καθώς και έργα του Γενάρχη της νεοελληνικής μουσικής Νικόλαου Χαλικιόπουλου-Μάντζαρου είναι η συναυλία της Φιλαρμόνια Ορχήστρας Αθηνών στο Θέατρο Ολύμπια-Δημοτικό Μουσικό Θέατρο ‘Μαρία Κάλλας’, με αφορμή την επέτειο της εθνικής παλιγγενεσίας της 25ης Μαρτίου, αναδεικνύοντας την πανευρωπαϊκή και παγκόσμια διάσταση της Εθνικής Επετείου. 

Ένα από τα έργα που θα παρουσιαστούν εδώ είναι η Χορωδιακή Καντάτα του Ν. Χαλικιόπουλου-Μάντζαρου, γραμμένη στα 1823/4, κατά τη διάρκεια της Επανάστασης, σε πρώτη πλήρη αναβίωσή της στην Αθήνα.

Η συναυλία της Φιλαρμόνιας θα περιλαμβάνει επίσης την πλήρη σκηνική μουσική ‘Ερείπια των Αθηνών’, του Ludwig van Beethoven, op. 113,που γράφτηκε λίγα χρόνια πριν από την έκρηξη του Αγώνα και αναφέρεται ακριβώς στο πένθος της Ευρώπης για την υποδούλωση της Ελλάδας στους Οθωμανούς. Ακόμη, την αφιερωμένη στον Rouget de Lisle προσαρμογή της ιστορικής «Μασσαλιώτιδας» από τον Hector Berlioz για συμφωνική ορχήστρα και χορωδία, μεταφρασμένη από τον κήρυκα και μάρτυρα της παλιγγενεσίας Ρήγα Φεραίο. Θα συμπεριλαμβάνονται επιπλέον έργα των Gioachino Rossini και Antonin Dvořak,εμπνευσμένα από ελληνικά θέματα, καθώς και αποσπάσματα από τον ‘Ύμνο εις την Ελευθερίαν’ του Σολωμού σε μελοποίηση του Ν.X. Μάντζαρου και σε ενορχήστρωση του Βύρωνα Φιδετζή.

Συμμετέχουν: Παιδική Χορωδία «Μανώλης Καλομοίρης» (Διεύθυνση: Σάββας Ρακιντζάκης)/ Ακαδημαϊκή Χορωδία Νέων Αθηνών (Διεύθυνση: Νίκος Μαλιάρας)/ Χορωδία του Εθνικού Ωδείου (Διεύθυνση: Σπύρος Κλάψης).

Φιλαρμόνια Ορχήστρα Αθηνών: Μουσική διεύθυνση, Βύρων Φιδετζής.

Έναρξη: 20.30/ Εισιτήρια: 8 € (φοιτητές, 65+, νέοι έως 25 ετών, άνεργοι, ΑΜΕΑ)

12 € (Γ΄ Ζώνη)/ 15 € (Β΄ Ζώνη)/ 20 € (Α΄ Ζώνη)/

Προπώληση: 

 Viva.gr:  https://www.viva.gr/tickets/theater/theatro-olympia/ellada-europi-eleutheria/

Θέατρο Ολύμπια- Δημοτικό Μουσικό Θέατρο Μαρία Κάλλας: Ακαδημίας 59, Αθήνα, τηλ. 2103711200.