Αρχική
εγγραφή NewsLetter | χορηγία
Πρώτη ΣελίδαΑποτύπωμαΦιλικές ΙστοσελίδεςΕπικοινωνία

Με μόνη ταυτότητα το πάθος

 

Ένα ντουέτο για δύο άντρες ερμηνευτές δημιουργεί η Μαριάννα Καβαλλιεράτου, με διάθεση ποιητική, στην πρόσφατη χορογραφική της δουλειά ‘They’, που παρουσιάζεται από 5 έως 8 Φεβρουαρίου στην κεντρική σκηνή του Bios, βάζοντας τον θεατή σε τροχιά γύρω από τη συνάντηση των δύο αυτών πλασμάτων.

 

Σε μια παράσταση με θολό σεξουαλικό πρόσημο, που ακροβατεί μεταξύ πραγματικότητας και φαντασίας, μέσα από την επιθυμία του προσδοκώμενου ή την αναπόληση του χαμένου, η Μαριάννα Καβαλλιεράτου, στην τελευταία της δουλειά στο Bios, σε βυθίζει μαγικά στο μικρόκοσμο και το σύμπαν των δύο πρωταγωνιστών της. Δυο σώματα και ψυχές που άλλοτε συνυπάρχουν αρμονικά και άλλοτε αντικρούονται. Άλλοτε συναντιούνται και άλλοτε χάνονται. Και παρότι δέσμιοι ο ένας του άλλου, αλληλοαγνοούνται. Μεταμορφώνονται, αμφιταλαντευόμενοι στα όρια του πάθους και του μίσους, μεταβάλλοντας διαρκώς τη ρευστή και απροσδιόριστη ταυτότητά τους.

Σε μια παράσταση που θέτει ερωτήματα όπως αυτά του ‘πώς ορίζεται το φύλο; Πόσο ρευστή είναι η σεξουαλικότητα; Πώς αποδίδεται η ταυτότητα του ατόμου κοινωνικά; Τι σημαίνει ταυτότητα και πώς κάποιος την επιλέγει;’ η δημιουργός, στο χορογραφικό έργο της οποίας συγκαταλέγονται έργα όπως Stations, Recalculate, Auto Run, Moment, Normal Operation, I’m this...I’m that, Stay on It, DEATH, καλεί τον θεατή να αναρωτηθεί για το αν και πώς επιλέγει “ποιον” θα ερωτευτεί ή ποιο “ρόλο” θα παίξει στο ερωτικό παιχνίδι.

Η Μαριάννα Καβαλλιεράτου, χορογράφος και χορεύτρια, που στο πλαίσιο του έργου As One (Μουσείο Μπενάκη) που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα από το Marina Abramovic Institute και τον Οργανισμό Ανάπτυξης & Πολιτισμού NEON, παρουσίασε τη μακράς διάρκειας επιτέλεση Skinι, ενώ πιο πρόσφατα έχει εμφανιστεί με την site-specific δράση Stream, η οποία παρουσιάστηκε στην Στοά Αρσάκη στο πλαίσιο του ‘Removement Athens’.

Εν τέλει η επιλογή της σεξουαλικής ταυτότητας, ή ακόμα η αλλαγή φύλου, απορρέει από τα ανθρώπινα ένστικτα της υπόστασης του άλλου, αποτελώντας μία “φυσική συνέχεια” ενός προτύπου απελευθέρωσης στο σύγχρονο κόσμο. Όσο για το βιολογικό φύλο, δεν ταυτίζεται υποχρεωτικά με το κοινωνικό φύλο, ενώ η επιλογή του δεν συνάδει με την επιλογή ερωτικού συντρόφου, αλλά με τον προσδιορισμό της ταυτότητάς του.

Σύλληψη – Χορογραφία: Mαριάννα Καβαλλιεράτου/ Φωτισμοί: Ελευθερία Ντεκώ/ Μουσική: Dom Bouffard/ Κοστούμια: Βασιλική Σύρμα/ Βοηθός χορογράφου: Ασπασία-Μαρία Αλεξίου/ Ερμηνεία – συν-χορογραφία: Αλέξανδρος Βαρδαξόγλου, Αλέξης Φουσέκης.

Παραστάσεις: Δευτέρα- Πέμπτη/ Έναρξη: 21.00/ Εισιτήρια:12 ευρώ (Κανονικό), 8 ευρώ (Μειωμένο–Φοιτητών, Ανέργων, Άνω των 65, ΑΜΕΑ)/ Προπώληση : www.viva.gr

Bios Main: Πειραιώς 84, τηλ. 2103425335, www.bios.gr