Αρχική
εγγραφή NewsLetter | χορηγία
Πρώτη ΣελίδαΑποτύπωμαΦιλικές ΙστοσελίδεςΕπικοινωνία

Με παγκόσμια ακτινοβολία...

 

Tη Δευτέρα 16 Απριλίου η Φιλαρμονική Ορχήστρα της Χανγκτσόου, που έχει αναγνωριστεί ως ένα από τα πλέον διακεκριμένα κινεζικά σύνολα, μέσα σε εννέα χρόνια μόλις από την ίδρυσή της, έρχεται στην αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης του Μεγάρου Μουσικής με τον βραβευμένο Κινέζο βιολονίστα Nινγκ Φενγκ.

 

Η Φιλαρμονική Ορχήστρα της Χανγκτσόου -αναδυόμενη καλλιτεχνική δύναμη της Κίνας, που έχει ανοίξει με αυτοπεποίθηση την πύλη προς τον δυτικό μουσικό πολιτισμό- με επικεφαλής τον Γιανγκ Γιανγκ, το νεαρό αρχιμουσικό που εντυπωσίασε το ευρωπαϊκό κοινό το 2006, αποσπώντας το α΄ βραβείο στο διεθνή διαγωνισμό διεύθυνσης ορχήστρας ‘Δημήτρης Μητρόπουλος’ στην Αθήνα, έρχεται στο Μέγαρο.

Μαζί συμπράττει ο βραβευμένος Κινέζος βιολονίστας Nινγκ Φενγκ, ένας σολίστ παγκόσμιας ακτινοβολίας με ένθερμο κοινό διεθνώς, ο οποίος ερμηνεύει εδώ το υψηλών απαιτήσεων Πρώτο κοντσέρτο για βιολί του Ντμίτρι Σοστακόβιτς. Απλά σου αναφέρω πως οι ηχογραφήσεις του συγκεκριμένου, με έργα Σαρασάτε, Λαλό, Ραβέλ και Μπιζέ/Ουάξμαν, καθώς και με σονάτες και παρτίτες για σόλο βιολί του Γ. Σ. Μπαχ (α΄ εκτέλεση από Κινέζο σολίστ) έχουν αποσπάσει διθυραμβικές κριτικές.

Το πρόγραμμα της βραδιάς συμπληρώνουν η Εισαγωγή από την όπερα Ο Ιπτάμενος Ολλανδός του Ρίχαρντ Βάγκνερ και οι Συμφωνικοί χοροί του Σεργκέι Ραχμάνινοφ. 

Έναρξη: 20:30/ Εισιτήρια: 9 ευρώ, φοιτητές, νέοι, άνεργοι, ΑΜΕΑ, 65+, πολύτεκνοι,12, 18, 26, 32, 38 & 45 ευρώ.

Μέγαρο Μουσικής: Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη, τηλ. 2107282333, www.megaron.gr