Αρχική
εγγραφή NewsLetter | χορηγία
Πρώτη ΣελίδαΑποτύπωμαΦιλικές ΙστοσελίδεςΕπικοινωνία

Μη ξεχνάτε τα παιδιά της kobani

Μόνο εγώ μπορώ να καταλάβω. Ένας σκύλος στο δρόμο. Εσείς οι άνθρωποι - συχνά- δεν καταλαβαίνετε τις συνέπειες των πράξεων σας. Μόνο εγώ μπορώ να καταλάβω τι σημαίνει «Χωρίς»... Άντε, να μη γίνομαι άδικος, και ελάχιστοι κάποιοι από σας... Όπως οι φοιτητές της σχολής καλών τεχνών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας της Φλώρινας που συμμετέχουν στην έκθεση που ξεκινά, Τετάρτη, 03 Σεπτεμβρίου στο κτίριο «Νέοι Φούρνοι» της Τεχνόπολης για τα παιδιά της Συρίας αλλά και οι καλλιτέχνες που λαμβάνουν μέρος, στη μεγάλη συναυλία, εδώ, Τετάρτη, 10 Σεπτεμβρίου στις 20.00.

«Μη ξεχνάτε τα παιδιά της Kobani». Αυτός είναι ο τίτλος της συναυλίας- μεγάλης αγκαλιάς που πραγματοποιείται στην «Τεχνόπολη» μα ...ο απόηχος της  φτάνει μέχρι τη Συρία και δίνει ζωή, κουράγιο, ελπίδα, υγεία και μόρφωση στα παιδιά της  Kobani. 

Οι καλλιτέχνες που ενώνουν τη φωνή τους είναι οι: Νένα Βενετσάνου, Καλλιόπη Βέττα, Ερωφίλη, Γιάννης  Ζουγανέλης, Σταμάτης Κραουνάκης, Βασίλης Λέκκας, Αντώνης Μιτζέλος, Σταμάτης Μορφονιός, Γιώτα Νέγκα, Διονύσης Τσακνής, Διονύσης Καλαφάτης και οι « Perseus Dream». 

Τη συναυλία διοργανώνει το μη κερδοσκοπικό σωματείο, «Ο σύνδεσμος  Επιστημόνων- Καλλιτεχνών για τα παιδιά της Βόρειας Συρίας», προκειμένου να συγκεντρωθούν χρήματα και να λειτουργήσει εκεί το σχολείο. Την Τετάρτη, 03 Σεπτεμβρίου, για τον ίδιο σκοπό στο κτίριο «Νέοι Φούρνοι» εγκαινιάζεται στις 20.00, έκθεση με έργα των φοιτητών της σχολής καλών τεχνών του πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας της  Φλώρινας. 

Σύμφωνα με τα στοιχεία της «Unicef», περισσότερα από 3.000.000 παιδιά υποφέρουν… Χωρίς μόρφωση, χωρίς κάποιο μέλος του σώματος τους, ή μέλος της οικογένειας τους, χωρίς τροφή ή στέγη. Στην παραπάνω πόλη λειτουργεί πλέον το «Ελληνικό Κουρδικό Σπίτι» που φροντίζει γι’ αυτά τα παιδιά που είναι από 6-14 ετών και μαθαίνουν τη στοιχειώδη εκπαίδευση με στόχο τον εμπλουτισμό των παραπανω γνώσεων. Το σωματείο θέλει να προσφέρει ιατροφαρμακευτική περίθαλψη στα παιδιά και να φροντίσει για τη λειτουργία σχολείων και εξοπλισμένων ιατρείων καθώς και να τα στηρίξει ηθικά και πνευματικά.

Εισιτήρια προπωλούνται στα: «Public», «Seven Spots», «Reload»,  «Παπασωτηρίου- Books and more»,  «www.viva.gr».  Η τιμή προπώλησης είναι 8 ευρώ και πώλησης, 10 ευρώ.

Όλοι μπορείτε να βοηθήσετε. Αλλίμονο απ’ όπου γης...αδέσποτο...

(«Τεχνόπολις»: Πειραιώς 100,  Γκάζι, τηλ. 2103453548, www.technopolis-athens.gr).