Αρχική
εγγραφή NewsLetter | χορηγία
Πρώτη ΣελίδαΑποτύπωμαΦιλικές ΙστοσελίδεςΕπικοινωνία

Μια ανοιχτή βιβλιοθήκη-σκηνή

 

Ενδιαφέρεσαι για την τέχνη; Για βιβλία που αφορούν στο αντικείμενο, περιοδικά τέχνης, καταλόγους, για την κριτική της τέχνης, καθώς και τους συντάκτες και δημιουργούς τους; Το Goethe-Institut Athen και το Radio Athènes δημιουργούν από το Μάιο έως το Νοέμβριο μια προσωρινή βιβλιοθήκη/σκηνή ανοικτή σε όλους όσοι θέλουν να γνωρίσουν Έλληνες και διεθνείς εκδότες, συγγραφείς και καλλιτέχνες που παρουσιάζουν τη δουλειά τους μέσω αναγνώσεων, ομιλιών, performances, συζητήσεων και μίνι-εκθέσεων.

 

Ανοιχτή πρόσβαση σε μία από τις παλαιότερες μορφές ευχαρίστησης, ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ, σου προσφέρει η πρωτοβουλία του Goethe-Institut Athen και του Radio Athènes, καλώντας σε στο A BOOK AFFAIR/ TEMPORÄRER KUNST-BUCHLADEN, που εντάσσεται στο πλαίσιο της ‘Αθήνα 2018 - Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου’, μια διεθνή διάκριση που έλαβε ο δήμος της Αθήνας και η πόλη μας από την UNESCO με διάρκεια ενός χρόνου, από τις 23 Απριλίου 2018 έως τις 22 Απριλίου 2019.

Έτσι θα έχεις την ευκαιρία να ανταλλάξεις ιδέες και πληροφορίες με τους συμμετέχοντες και να απολαύσεις βιβλία, η θεματολογία των οποίων θα ποικίλλει, από τέχνη, θεωρία, αρχιτεκτονική και design μέχρι μόδα, λογοτεχνία και ψυχανάλυση.

Οι δράσεις κατά τη διάρκεια του A BOOK AFFAIR θα απλωθούν στο αμφιθέατρο και τη βιβλιοθήκη του Goethe-Institut Αthen, στο μικρό αμφιθέατρο του Μουσείου Μπενάκη, όπως και στο Radio Athènes, το οποίο θα διαμορφωθεί από τον αρχιτέκτονα Etienne Descloux σε θεατρικό σκηνικό, όπως και σε 'δοχείο' συλλογής των αντικειμένων, βιβλίων και έργων τέχνης που θα παρουσιάζονται όσο το project θα εξελίσσεται. Οργανικό κομμάτι θα είναι και η βιβλιοθήκη του Radio Athènes, που περιλαμβάνει επιλογές των καλλιτεχνών και συνεργατών των τελευταίων τριών ετών.

Ο συνδετικός κρίκος των επιμελητών, καλλιτεχνών, εκδοτών, συγγραφέων, δραματουργών, χορογράφων και θεωρητικών που θα συμμετέχουν στο A BOOK AFFAIR, με τη φράση να περιγράφει μια κατάσταση στην οποία κάποιος διαβάζει ένα σύνθετο, απαιτητικό βιβλίο, ενώ συγχρόνως καταπιάνεται με ένα ευχάριστο, εύκολο βιβλίο, είναι η σύγχρονη τέχνη και η 'ανάγνωση' σαν μια κατάσταση/δραστηριότητα που εμπλέκει όχι μόνο το νου αλλά και το σώμα στη δημιουργία νοημάτων και μιας νέας ποιητικής.

«To A BOOK AFFAIR είναι ένα πείραμα που προσεγγίζει τη 'βιβλιοθήκη' σαν χώρο διακειμενικότητας, δημιουργίας (creation), ξε-δημιουργίας (un-creation) και αναψυχής (recreation) -για να δανειστούμε μερικές έννοιες που διερευνά ο Michel Foucault στο δοκίμιό του "Φαντασιώσεις της Βιβλιοθήκης" (1977)», όπως αναφέρει και η επιμελήτρια του project Έλενα Παπαδοπούλου.

Διάρκεια έκθεσης: 11-21/5, κάθε Τετάρτη 16:00 - 20:00, κάθε Σάββατο 13:00 - 17:00 και οποιαδήποτε άλλη μέρα και ώρα κατόπιν συνεννόησης.
Χώροι: RADIO ATHÈNES, Πετράκη 15/ GOETHE-INSTITUT, Ομήρου 14-16/ ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΠΕΝΑΚΗ, Κουμπάρη 1, Αθήνα.