Αρχική
εγγραφή NewsLetter | χορηγία
Πρώτη ΣελίδαΑποτύπωμαΦιλικές ΙστοσελίδεςΕπικοινωνία

Μια παράξενη συμφωνία

 

Μια πρωτότυπη ιστορία όπου ο λόγος είναι απών αφηγείται μέσα από την αυθόρμητη δράση η παράσταση ‘Fellps & Helps’ που ανεβαίνει στο Θέατρο ‘14η μέρα’, από τις 12 Ιανουαρίου.

 

Μια... παράσταση με στοιχεία ‘βωβού κινηματογράφου’. Δυο ηθοποιοί που “μιλούν” μόνο με δράσεις, καθιστώντας τον προφορικό λόγο περιττό. Μια σκηνοθεσία που εμπνέεται από την αυθόρμητη δράση του παιχνιδιού και κλείνει το μάτι στην αμεσότητα του βωβού κινηματογράφου. Μια παράσταση που αφήνει τις λέξεις να ησυχάσουν και να κοιμηθούν. Είναι εκείνη η ώρα που το σώμα ξεκινά να μιλά και να μοιράζεται την ιστορία του, έτσι όπως πραγματικά συνέβη... Μέσα στην απόλυτη σιωπή...

Στο ‘Fellps & Helps’ που ανεβαίνει στο Θέατρο ‘14η Μέρα’, μια τυχαία συνάντηση γίνεται αφορμή για δυο ανθρώπους να ‘σφίξουν τα χέρια’ σε μια παράξενη συμφωνία. Εκεί. Στα θεμέλια μιας γέφυρας, που ένας ακαδημαϊκός, γόνος πλούσιας οικογένειας, συναντά έναν φτωχό μικροαπατεώνα και του υπόσχεται να αναλάβει για μια τελευταία φορά το ρόλο του “δασκάλου”.

Ο επίδοξος μαθητής θα κατακτήσει τους τρόπους και τους κώδικες της “καλής κοινωνίας”. Σε αντάλλαγμα, ο μαθητής θα βοηθήσει τον δάσκαλό να πεθάνει. Οι ρόλοι, αν και διακριτοί, είναι στιγμές που θ’ αντιστραφούν.

Σύλληψη - Σκηνοθεσία: Δημήτρης Ψύλλος/ Δραματουργική Επιμέλεια - Κίνηση: Μαρίτα Βλασσοπούλου/ Σκηνικά - Κοστούμια: Ευγένιος Αρβανιτάκης/ Βοηθοί Σκηνογράφου: Νεκτάριος Θεοδώνης, Δημήτρης Χατζηγιάννης/ Φωτισμοί: Αζαρίας Μιχαηλίδης, Ηλίας Μπέλμπας/ Μουσική Επιμέλεια: Ευγένιος Αρβανιτάκης/ Παίζουν: Ανδρέας Κανελλόπουλος: Fellps, Δημήτρης Ψύλλος: Helps/ Εισιτήρια: 12 ευρώ Γενική είσοδος, 7 ευρώ | Φοιτητές και άνω των 65 ετών/ 5 ευρώ | Άνεργοι και ατέλειες ηθοποιών.

Παραστάσεις: Παρασκευή & Σάββατο, 21.00.

Θέατρο 14η Μέρα: Καλιρρόης 10, Αθήνα, σταθμός μετρό Ακρόπολη, τηλ. 2107234567.