Αρχική
εγγραφή NewsLetter | χορηγία
Πρώτη ΣελίδαΑποτύπωμαΦιλικές ΙστοσελίδεςΕπικοινωνία

Μια πληγωμένη καρδιά

 

... την καρδιά της ερωτοχτυπημένης Ζιζέλ θα δεις να... ‘χορεύει’ στο Μέγαρο Μουσικής την Κυριακή 18 Μαρτίου στην Αίθουσα Νίκος Σκαλκώτας, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων ‘Χορός στο Μέγαρο’, που πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Θέατρο Μπολσόι και την Pathé Live.

 

Με τη χορογραφία να βασίζεται στην υπέροχη μουσική του Αντόλφ Αντάμ και να την υπογράφει ο ‘τσάρος του ρωσικού χορού’ Γιούρι Γκριγκορόβιτς κα την  πρίμα μπαλαρίνα Σβετλάνα Ζαχάροβα στον απόλυτο γυναικείο χορευτικό ρόλο του κλασικού ρεπερτορίου, δίπλα στον συγκλονιστικό Άλμπρεχτ του Σεργκέι Πολούνιν, η ‘Ζιζέλ’ προβάλλεται σε μαγνητοσκόπηση στο Μέγαρο Μουσικής.

Οι δύο σπουδαίοι χορευτές της εποχής μας συναντιούνται σε ένα μπαλέτο που έχει σφραγίσει την ιστορία του Θεάτρου Μπολσόι και παρουσιάζεται στη σκηνή του εδώ και 150 χρόνια.

Η Ζιζέλ, μια νεαρή χωρική που είναι ερωτευμένη με τον αριστοκράτη Άλμπρεχτ, χάνει τα λογικά της όταν ανακαλύπτει ότι ο αγαπημένος της είναι αρραβωνιασμένος με κάποια άλλη. Με ραγισμένη καρδιά, παίρνει το σπαθί του Άλμπρεχτ και αυτοκτονεί. Ως ξωτικό πια, πνεύμα της νύχτας, ενώνεται με άλλες πληγωμένες κοπέλες που εκδικούνται τους άντρες, κάνοντάς τους να χορεύουν μέχρις εξαντλήσεως. Οδηγημένη ωστόσο από την αγνή αγάπη της για τον Άλμπρεχτ, τον προστατεύει από τα άλλα ξωτικά όλη τη νύχτα...

Μουσική: Adolphe Adam/ Χορογραφία: Γιούρι Γκριγκορόβιτς/

Λιμπρέτο: Théophile Gautier και Jean-Henry Saint-Georges/

Χορεύουν: Σβετλάνα Ζαχάροβα, Σεργκέι Πολούνιν, Εκατερίνα Σιπούλινα, Ντένις Σάβιν.

Έναρξη: 18.00/ Εισιτήρια: 8 ευρώ νέοι, άνεργοι, φοιτητές, ΑΜΕΑ & 15 ευρώ γενική είσοδος.

Μέγαρο Μουσικής: Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη, τηλ. 2107282333, www.megaron.gr