Αρχική
εγγραφή NewsLetter | χορηγία
Πρώτη ΣελίδαΑποτύπωμαΦιλικές ΙστοσελίδεςΕπικοινωνία

Μια βιωματική παρουσίαση...

 

Είμαι σίγουρη ότι Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου θα συναντηθούμε στο Black Duck στη βιωματική παρουσίαση του βιβλίου ‘PEACE TALK - Η πρόβα για την αληθινή συμφιλίωση’ που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Άπαρσις. Εγώ στις 18.00 θα είμαι εκεί. Κι επειδή ως… ΣΚΥΛΟΣ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ δεν μπορώ να υπολογίσω και ακριβώς την ώρα, μάλλον θα βρεθώ νωρίτερα. Σου συνιστώ να κάνεις το ίδιο, γιατί θα είμαστε πολλοί!

 

Ένα βιβλίο ζωντανεύει μια παράσταση ή μια παράσταση ζωντανεύει ένα βιβλίο; Ή μήπως συμβαίνουν και τα δυο; Αναφέρομαι στην επιτυχημένη πορεία του ‘PEACE TALK’. Με τις παραστάσεις να έχουν δοθεί (αποθεωθεί, αν θέλουμε να... κυριολεκτούμε) σε Κομοτηνή, με την υποστήριξη της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Πολιτισμού, Παιδείας και Αθλητισμού Κομοτηνής, στην Ξάνθη, στην Αλεξανδρούπολη, στη Θεσσαλονίκη και στην Αθήνα -με τη στήριξη και χορηγία της Βουλής των Ελλήνων– στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων και στο Κατάστημα κράτησης γυναικών Ελαιώνα Θήβας. Ε, τώρα λοιπόν, μετά από όλο αυτό οι εκδόσεις Άπαρσις και η συγγραφέας Χριστιάνα Λαμπρινίδη σε προσκαλούν τη Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου, στις 18.00, στο Black Duck στη βιωματική παρουσίαση του βιβλίου «PEACE TALK- Η πρόβα για την αληθινή συμφιλίωση», κατά τη διάρκεια της οποίας θα παρουσιαστούν αποσπάσματα από την παράσταση και video-performance από τον Αναστάση Γιαννακάκη, ενώ θα απευθύνει χαιρετισμό εκπρόσωπος του Προέδρου της Βουλής κ. Νίκου Βούτση.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:

-Μάριος Χατζηπροκοπίου, Θεωρητικός παραστατικών Τεχνών / performance studies scholar.

-Νίκη Μουσχή, κοινωνική λειτουργός, προϊσταμένη κοινωνικών υπηρεσιών Καταστήματος κράτησης γυναικών Ελαιώνα Θήβας.

-Άννα Μουτάφη, ψυχολόγος στο Κατάστημα κράτησης γυναικών Ελαιώνα Θήβας.

-Άγγελος Μίχας, φωτογράφος.

-και η συγγραφέας-σκηνοθέτης Χριστιάνα Λαμπρινίδη.

Συντονίζει ο δημοσιογράφος και κριτικός βιβλίου Βασίλης Καλαμαράς.

«Ο φόβος είναι περίεργος εχθρός», λέει η βραβευμένη συγγραφέας Χριστιάνα Λαμπρινίδη, που έχει τη σύλληψη και τη σκηνοθεσία του ‘PEACE TALK’: «Όταν τον αντιμετωπίζεις, όταν τον καταλαβαίνεις, γίνεται πηγή δύναµης, αλλόκοτος σύντροφος στις αλλαγές που χρειάζονται. Τι έχουμε να προτείνουμε σε µια Ευρώπη που κλείνει ή δεν κλείνει τα σύνορά της; Τι μαθαίνουμε; Τι μοιραζόμαστε; Τι συν-δηµιουργούµε; Πώς παράγουμε δράση αντί για αντίδραση;».

Οι γυναίκες συγγραφείς και ερμηνεύτριες:

Έφη Καλεντερίδου, Βιβή Κολεντζαρίδου, Ελένη Καρακατσούλη, Άννα Ξενοδοχίδου, Θεανώ Πασχάλη, Σοφία Τερζή, Νετζλά Τσαούς, Τζαχιδέ Χασεκή. 

Black Duck: Χρήστου Λαδά 9, τηλ. 2103234760.