Αρχική
εγγραφή NewsLetter | χορηγία
Πρώτη ΣελίδαΑποτύπωμαΦιλικές ΙστοσελίδεςΕπικοινωνία

‘Μικρά’ βιωματικά εργαστήρια

 

Ζωγραφική, Γλυπτική, Αρχιτεκτονική! Οι ‘Μικροί καλλιτέχνες’ που θα παρακολουθήσουν τα εργαστήρια τα οποία διοργανώνει το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης, θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν, να παρατηρήσουν και να επεξεργαστούν διάφορες μορφές τέχνης, ανακαλύπτοντας κάθε φορά ένα έργο τέχνης και γνωρίζοντας τον καλλιτέχνη που το εμπνεύστηκε και το δημιούργησε! Τα εργαστήρια πραγματοποιούνται στις 21 και 22 Οκτωβρίου.

 

Το βιωματικό εργαστήρι – Γνωριμία με τις Τέχνες ‘Μικροί Καλλιτέχνες’, που διοργανώνει το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης, φέρνει τα παιδιά σε επαφή με όλες τις τέχνες, ενώ μέσα από δραστηριότητες κουκλοθέατρου, θεατρικού παιχνιδιού και εικαστικών, τους ‘συστήνει’ ένα έργο και μαζί τον καλλιτέχνη που το εμπνεύστηκε.

Στη συνέχεια θα μπορούν να μεταμορφωθούν σε μικρούς καλλιτέχνες και διαλέγοντας διάφορα χρώματα και υλικά να φτιάξουν και να παρουσιάσουν μεταξύ τους τα δικά τους έργα τέχνης, δημιουργώντας έτσι μια μεγάλη ομάδα μικρών καλλιτεχνών.

Σάββατο 21 Οκτωβρίου, 17:00: ‘Γεωμετρικός αμφορέας – Αγγειογραφία’

Ένας αμφορέας περιμένει τα παιδιά στο Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης. Τι να σημαίνει αμφορέας και σε τι να χρησιμεύει; Επάνω του θα θαυμάσουν ζωγραφισμένα διάφορα σχέδια, μαθαίνοντας πως… έρχεται από τη Γεωμετρική εποχή! Και φυσικά θα ανακαλύψουν ποια είναι αυτή η εποχή και γιατί ονομάζεται έτσι, ενώ ο κάθε μικρός καλλιτέχνης θα φτιάξει το δικό του ξεχωριστό αμφορέα!

Διάρκεια 60 λεπτά/ Κόστος Συμμετοχής 12€
Έκπτωση 10% για αδέρφια.
Οι θέσεις είναι περιορισμένες 
Πληροφορίες – Κρατήσεις: info@ekedisy.gr τηλ. 210 3250341
Στην τιμή των εργαστηρίων συμπεριλαμβάνονται τα υλικά και η είσοδος στο Μουσείο.

Σχεδιασμός-εμψύχωση: Φιλαρέτη Ισταμπουλούογλου

Παραμυθοσάββατα
Βιωματικό εργαστήρι για παιδιά 2-5 ετών

Βιωματικά εργαστήρια για παιδιά από 2-5 ετών, τα παιδιά μέσα από διασκεδαστικές δραστηριότητες, θεατρικό παιχνίδι και κατασκευές, έρχονται σε επαφή με το μαγικό κόσμο των παραμυθιών. Μέσα από γνωστά και αγαπημένα παιδικά βιβλία, έρχονται σε πρώτη επαφή με σύνθετες έννοιες με παιγνιώδη και διασκεδαστικό τρόπο.

Σάββατο 21 Οκτωβρίου, 12:00: «Άουτς»!

Είναι φθινόπωρο! Ένας σκαντζόχοιρος ετοιμάζει τη φωλιά του, με πολλά φύλλα για το χειμώνα που έρχεται! Ώσπου μια μέρα…. Άουτς!!! Ένα μήλο προσγειώνεται στην πλάτη του και τώρα δεν χωράει στη φωλιά του. Κάτι θα πρέπει να κάνει για αυτό! Όλοι μαζί θα προσπαθήσουν να βοηθήσουν τον μικρό φιλαράκο να μπορέσει να μπει στη φωλιά του και θα παίξουν μαζί.

Διάρκεια 60 λεπτά/ Κόστος Συμμετοχής 12€
Έκπτωση 10% για αδέρφια/ Οι θέσεις είναι περιορισμένες 
Πληροφορίες – Κρατήσεις: info@ekedisy.gr τηλ. 210 3250341
Στην τιμή των εργαστηρίων συμπεριλαμβάνονται τα υλικά και η είσοδος στο Μουσείο
Σχεδιασμός-εμψύχωση: Αναστασία Ιορδάνη-Ελένη Αντωνοπούλου.

Μικροί προγραμματιστές

Εργαστήρι εκπαιδευτικής ρομποτικής για παιδιά 4 - 6 ετών

Κάθε Σάββατο στις 17:00

Το εργαστήρι εκπαιδευτικής ρομποτικής είναι σχεδιασμένο για παιδιά προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας (4 και 6 ετών). Η εισαγωγή στην εκπαιδευτική ρομποτική και του αλγοριθμικού τρόπου σκέψης γίνεται με τη χρήση της “έξυπνης μέλισσας Bee-bot”. Η Bee-bot είναι ένα ρομπότ δαπέδου, το οποίο φέρει κουμπιά στο επάνω μέρος της και μπορεί να προγραμματιστεί για να κινείται με ακρίβεια στο χώρο, προχωρώντας μπροστά, πίσω και στρίβοντας αριστερά-δεξιά. Μέσα από μια σειρά δραστηριοτήτων, τα παιδιά αναπτύσσουν δεξιότητες προσανατολισμού, λογικής σκέψης και μέτρησης αποστάσεων. Οι μαθητές παίζουν, εξασκούν τη φαντασία τους, ερευνούν, πειραματίζονται και επιλύουν μικρά προβλήματα με παιγνιώδη και ευχάριστο τρόπο.

Σάββατο 21 Οκτωβρίου, 17:00: Φτιάξε τη δική σου ιστορία…

Ώρα να πλάσεις τη δική σου ιστορία! Δημιούργησε τον κόσμο της “έξυπνης” μέλισσας Bee-bot, φτιάχνοντας δισδιάστατες και τρισδιάστατες κατασκευές και προγραμμάτισέ την όπως εσύ θέλεις! Άφησε ελεύθερη τη φαντασία σου και το αποτέλεσμα θα είναι σίγουρα εκπληκτικό! Ένα διασκεδαστικό εργαστήρι γεμάτο κατασκευές και πειραματισμό!

Διάρκεια 60 λεπτά/ Σχεδιασμός-Εφαρμογή: Χριστίνα Παπαγεωργίου
Κόστος Συμμετοχής: 15€/ Έκπτωση 10% για αδέρφια
Οι θέσεις είναι περιορισμένες
Πληροφορίες – Κρατήσεις: info@ekedisy.gr τηλ. 210 3250341
Στην τιμή των εργαστηρίων συμπεριλαμβάνονται τα υλικά και η είσοδος στο Μουσείο.

Παιχνιδοκαμώματα

Εργαστήρι για βρέφη 18 – 28 μηνών με στοιχεία messy και sensory play

Κάθε Κυριακή στις 11:00

Τα παιδιά ανακαλύπτουν τον κόσμο, μέσα από τις αισθήσεις, σε ένα ταξίδι στον κόσμο των υλικών, με καινούριες υφές, χρώματα και ουσίες. Με τη βοήθεια πάντα των γονέων, τα παιδιά γνωρίζουν σιγά σιγά πώς να εστιάζουν καλύτερα, να συγχρονίζουν χέρια, να ακούν σε παραγγέλματα, να περιεργάζονται και να συνεργάζονται. Ένα άκρως βιωματικό, διασκεδαστικό εργαστήρι βασισμένο στο παιχνίδι, με στόχο την αισθητηριακή ανάπτυξη των παιδιών.

Κυριακή 22 Οκτωβρίου, 11:00: «Μια κάμπια πολύ πεινασμένη», E. Carle

Πω πω φρούτα… Ελάτε να τα γνωρίσουμε, να τα μετρήσουμε, να τα δημιουργήσουμε!

Μια μικρή κάμπια θα μας παρασύρει σε ένα δρόμο… πεντανόστιμο.

Θα φτιάξουμε τους δικούς μας αριθμούς, με παράξενα υλικά, υφές και χρώματα!

Διάρκεια 60 λεπτά/ Σχεδιασμός-Εφαρμογή: Σαββίνα Σταυρινίδου
Κόστος Συμμετοχής: 12€/ Έκπτωση 10% για αδέρφια
Οι θέσεις είναι περιορισμένες
Πληροφορίες – Κρατήσεις: info@ekedisy.gr τηλ. 210 3250341
Στην τιμή των εργαστηρίων συμπεριλαμβάνονται τα υλικά και η είσοδος στο Μουσείο.

 

Μαγικά Πειράματα

Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Φυσικών Επιστημών
για παιδιά 5 έως 8 ετών

Μέσω του εργαστηρίου «Φυσικών Επιστημών» επιδιώκεται η επαφή των παιδιών με τις επιστήμες και την τεχνολογία, μέσα από την ενασχόλησή τους με απλά πειράματα, και με θεματικές ενότητες που τα απασχολούν καθημερινά. Η προσέγγιση όλων των θεμάτων γίνεται με ευαισθησία και με μέσα και τεχνικές οικείες προς το παιδί και τις αυξημένες ανάγκες του (χρήση εκπαιδευτικού δράματος, χρήση νέων τεχνολογιών, θεατρικό παιχνίδι κ.λπ.).

Κυριακή 22 Οκτωβρίου, 11:00: Ανακαλύπτοντας τα φθινοπωρινά φύλλα

Πόσα δέντρα κρατούν τα φύλλα τους το φθινόπωρο και πόσα τα χάνουν; Τι συμβαίνει στα φύλλα που πέφτουν στη γη και σε τι μεταμορφώνονται; Σε αυτό το εργαστήριο θα ανακαλύψουμε τη δομή των φύλλων, θα μάθουμε για τα φυλλοβόλα και τα αειθαλή δέντρα και θα παρατηρήσουμε τομές από διαφορετικά φύλλα στο μικροσκόπιο. Τελειώνοντας, θα κατασκευάσουμε το δικό μας μοντέλο φύλλου.

Διάρκεια 60 λεπτά/ Σχεδιασμός-Εφαρμογή: Χαρίκλεια Θεοδωράκη
Κόστος Συμμετοχής: 12€/ Έκπτωση 10% για αδέρφια
Οι θέσεις είναι περιορισμένες
Πληροφορίες – Κρατήσεις: info@ekedisy.gr τηλ. 210 3250341
Στην τιμή των εργαστηρίων συμπεριλαμβάνονται τα υλικά και η είσοδος στο Μουσείο.

Σκανταλοτεχνίες

Πολυθεματικό εργαστήρι για παιδιά 3-5 ετών

Κάθε Κυριακή στις 12:00

Στόχος του εργαστηρίου η ανάπτυξη της φαντασίας των παιδιών, μέσα από ιστορίες, παραμύθια, μύθους και εικόνες. Μέσα από τη δραματοποίηση της ιστορίας, με τη βοήθεια των μουσικών οργάνων, παρέα με το θεατρικό παιχνίδι και τα εικαστικά, αλλά και με πειράματα πολλά, ξεδιπλώνω τον ξεχωριστό μου χαρακτήρα,  παίζω και μαθαίνω.

Ένα πραγματικά δημιουργικό εργαστήρι, που δίνει την ευκαιρία στα παιδιά να ασχοληθούν με τις τέχνες, γνωρίζοντας το θέατρο, τη μουσική και τη ζωγραφική, να πειραματιστούν και να διασκεδάσουν, ζωντανεύοντας μέσα από το παιχνίδι όμορφες ιστορίες.

Κυριακή 22 Οκτωβρίου, 12:00: Ο μύθος του ανθρώπου – πουλιού, Νησιά του Πάσχα

Ομαδικά παιχνίδια και κατασκευές, με άρωμα από Νησιά του Πάσχα.

Διάρκεια 60 λεπτά/ Σχεδιασμός-Εφαρμογή: Σαββίνα Σταυρινίδου
Κόστος Συμμετοχής: 12€/ Έκπτωση 10% για αδέρφια
Οι θέσεις είναι περιορισμένες
Πληροφορίες – Κρατήσεις: info@ekedisy.gr τηλ. 210 3250341
Στην τιμή των εργαστηρίων συμπεριλαμβάνονται τα υλικά και η είσοδος στο Μουσείο.

 

Μια διαφορετική βόλτα στο Νέο Μουσείο της Ακρόπολης

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά 4-8 ετών

Κυριακή 22 Οκτωβρίου 11:00           

Μια διαφορετική βόλτα στο Νέο Μουσείο της Ακρόπολης που θα ξεκινήσει από τον αρχαιότερο δρόμο της Αθήνας, την οδό Τριπόδων και το Μουσείο Σχολικής Ζωής, όπου ο Παρθενώνας στο λόφο της Ακρόπολης φαντάζει στα μάτια των παιδιών σαν κάστρο ιπποτών! H κουκουβάγια η Σοφία, μια από τις πολλές που ζουν από τα αρχαία χρόνια μέχρι σήμερα στη γειτονιά της Πλάκας, θα βοηθήσει τα παιδιά να ξετυλίξουν τους μύθους και να ανακαλύψουν την ιστορία που κρύβουν τα αρχαία μνημεία της πόλης!

Πριν και κατά τη διάρκεια της επίσκεψής τους στο Νέο Μουσείο της Ακρόπολης τα παιδιά, με τη βοήθεια της κουκουβάγιας Σοφίας, θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν τις ιστορίες που κρύβουν σημαντικά εκθέματα του μουσείου όπως ο Τρισώματος, ο Μοσχοφόρος, οι Καρυάτιδες, η Μέδουσα, ο Ιππέας, η Σφίγγα και τόσοι άλλοι θησαυροί του μουσείου. Η κουκουβάγια θα βοηθήσει τα παιδιά να σκεφτούν για τη ζωή των αρχαίων Ελλήνων, τα υλικά, τα χρώματα, την τέχνη και τη φιλοσοφία τους!

Φτάνοντας στο Μουσείο, θα ακολουθήσουμε συγκεκριμένη διαδρομή, όπου θα σταματήσουμε σε επιλεγμένα εκθέματα και μέσα από μικρές δράσεις η ομάδα θα ενεργοποιηθεί  και θα φωτίσουμε λίγο παραπάνω αυτό που κάθε μνημείο έχει να πει στα παιδιά που σήμερα επισκέπτονται το Νέο Μουσείο της Ακρόπολης.

Έξω από το μουσείο θα χαρούμε όλοι μαζί τον αττικό ουρανό και το κάθε παιδί θα φτιάξει τη δική του κούκλα-κουκουβάγια!

Κόστος Συμμετοχής: 20€, Eκπτώσεις στα αδέλφια

Διάρκεια: 2,5 ώρες/ Πληροφορίες – Κρατήσεις: info@ekedisy.gr τηλ. 210 3250341/ Σχεδιασμός-εμψύχωση: Σπυριδούλα Χρόνη, Παιδαγωγός-Εμψυχώτρια εκπαιδευτικών προγραμμάτων.

Δεν περιλαμβάνεται το εισιτήριο εισόδου για τους ενήλικες στο Μουσείο της Ακρόπολης.

Μουσείο Σχολικής Ζωής & Εκπαίδευσης: Τριπόδων 23, Πλάκα, τηλ. 2103250341, www.ekedisy.gr