Αρχική
εγγραφή NewsLetter | χορηγία
Πρώτη ΣελίδαΑποτύπωμαΦιλικές ΙστοσελίδεςΕπικοινωνία

Το μικρό, ευαίσθητο σύμπαν του Βασίλη Παπατσαρούχα

 

Έργα στα οποία καταθέτει την αλήθεια της στιγμής, έργα της άνοιξης και του καλοκαιριού είναι οι ‘Μικρές Καταιγίδες’ του Βασίλη Παπατσαρούχα, που από την Πέμπτη 18 Ιανουαρίου εκτίθενται στην αίθουσα τέχνης Έ κ φ ρ α σ η – Γιάννα Γραμματοπούλου.

 

‘Μικρές Καταιγίδες. Έργα της άνοιξης και του καλοκαιριού. Καμωμένα πότε στο πατάρι της Αθήνας, πότε στο μικρό καμαράκι των παιδικών μου χρόνων, πότε κάτω από τον ήλιο, πλάι στη γαζία’. Έτσι συστήνει τα έργα του στην ομώνυμη ατομική έκθεση ο Βασίλης Παπατσαρούχας, με πέντε ατομικές εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και αρκετές ομαδικές. Μέχρι σήμερα έχουν εκδοθεί περισσότερα από πενήντα βιβλία σε εικονογραφήσεις του εντός και εκτός Ελλάδας. Έχει αποσπάσει δυο φορές το κρατικό βραβείο εικονογράφησης και δυο φορές το βραβείο ΕΒΓΕ. Το 2008 ήταν υποψήφιος για το διεθνές βραβείο εικονογράφησης Hans Christian Andersen.

Ο καλλιτέχνης που στο θέατρο έχει συνεργαστεί με τους Νίκο Μαστοράκη, Νίκο Χατζόπουλο, Ακύλλα Καραζήση, Γιάννη Αναστασάκη, Σταμάτη Κραουνάκη, Σταύρο Τσακίρη, μιλά για το ‘Ημερολόγιο μεγάλων διαστάσεων’, για ‘Καταγραφές ημερήσιας διάθεσης, εικόνες που κουβαλά, σκέψεις που έχουν γίνει μόνιμες αποσκευές, πρόσωπα και ιδιότητες που έχουν γίνει φορεσιές’.

Κι όπως σημειώνει και διευκρινίζει για την παραπάνω έκθεση και τη δουλειά του Βασίλη Παπατσαρούχα ο Ομότιμος Καθηγητής της ΑΣΚΤ Γιώργος Ζιάκας: ‘Τα έργα λες και δημιουργούνται με μια κίνηση, μια χειρονομία. Χειρονομία σιγουριάς του καλλιτέχνη που έχει βαθιά γνώση της ζωγραφικής. Είναι έργα ειλικρινή, κατάθεση ψυχής αποκλειστικά δική του και μόνο. Ο Βασίλης Παπατσαρούχας παίζει με τα μελάνια. Κόσμος μαγικός, ευαίσθητος, ένα μικρό σύμπαν που γεννά μικρές καταιγίδες από την ποίηση του μαύρου-άσπρου. Σε κάθε έργο καταθέτει την αλήθεια της στιγμής’.

Εγκαίνια: Πέμπτη 18 Ιανουαρίου 2018, ώρα 19.30/ Διάρκεια: 18 Ιανουαρίου – 10 Φεβρουαρίου/ Ημέρες & Ώρες λειτουργίας: Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή, 11.00-20.00/ Τετάρτη: 11.00-16.00/ Σάββατο: 11.00-15.00.

Αίθουσα τέχνης Έ κ φ ρ α σ η – Γιάννα Γραμματοπούλου: Βαλαωρίτου 9α, Αθήνα, τηλ. 2103607598, www.ekfrasi-art.gr