Αρχική
εγγραφή NewsLetter | χορηγία
Πρώτη ΣελίδαΑποτύπωμαΦιλικές ΙστοσελίδεςΕπικοινωνία

Μιλάνε οι Καρυάτιδες;

 

Την Παρασκευή 08 Ιουνίου στις 19:00 οι Καρυάτιδες στο Nέο Μουσείο της Ακρόπολης μιλάνε και… λένε την ιστορία τους. Η βραδινή ξενάγηση που συνδιοργανώνουν το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης και το Greek Cultural Institute με τίτλο ‘Τα μυστικά των Καρυάτιδων’ θα σε μάθει πολλά.

 

Με τη βοήθεια της τεχνολογίας, το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης και το Greek Cultural Institute σου προσφέρουν μια μοναδική ξενάγηση στο Nέο Μουσείο της Ακρόπολης, το πιο φημισμένο μουσείο του κόσμου. Η δράση θα ξεκινήσει από το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης και οι συμμετέχοντες θα περπατήσουν προς το Μουσείο της Ακρόπολης, έχοντας έτσι την ευκαιρία να το απολαύσουν να λάμπει φωτισμένο κάτω από τον αττικό ουρανό, ένα ήρεμο απόγευμα, όταν πλέον οι περισσότεροι επισκέπτες θα έχουν αποχωρήσει.

Μικρά και μεγάλα μυστικά θα έρθουν στο φως μέσω της ιστορίας, σε μια αναδρομή πολλές χιλιετίες πίσω. Και οι... υπομονετικές Καρυάτιδες θα μιλήσουν για όλα όσα ξέρουν, αφήνοντάς σε να θαυμάσεις τις μετώπες του Παρθενώνα, τις κόρες, τους κούρους και τα χρωματιστά αγάλματα.

Αφετηρία: Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης

Τερματισμός: Μουσείο Ακρόπολης

Διάρκεια Ξενάγησης: 1,5 ώρα

Συνολική Διάρκεια Δράσης: 2 ώρες

Κόστος ξενάγησης: 10 € /άτομο
Παιδιά έως 15 ετών: 5 €/άτομο (με τη συνοδεία ενηλίκου)

Εισιτήριο εισόδου στο Μουσείο Ακρόπολης: Ολόκληρο: €5, Μειωμένο: €3, Δωρεάν: Άνεργοι, Φοιτητές (με επίδειξη κάρτας ανεργίας/φοιτητικής ταυτότητας)

(Την είσοδό σου στο Μουσείο της Ακρόπολης θα πρέπει να την εξασφαλίσεις εσύ εκείνη την ημέρα. Το Μουσείο Ακρόπολης δίνει και τη δυνατότητα έκδοσης ηλεκτρονικού εισιτηρίου.)

Πληροφορίες/Κρατήσεις: τηλ. 2103250341, info@ekedisy.gr

 

(Για να εξασφαλίσεις την κράτησή σου και να πληρώσεις τη συμμετοχή σου στην ξενάγηση θα πρέπει να βρίσκεσαι στο Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης 15 λεπτά νωρίτερα, στις 18:45).

Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης: Τριπόδων 23, Πλάκα (ΜΕΤΡΟ ΑΚΡΟΠΟΛΗ), τηλ. 2103250341, www.ekedisy.gr