Αρχική
εγγραφή NewsLetter | χορηγία
Πρώτη ΣελίδαΑποτύπωμαΦιλικές ΙστοσελίδεςΕπικοινωνία

Μόνο το σώμα σου...

 

Ρυθμός και κίνηση. Μουσική και θέατρο. Και... μέσο, μόνο το ανθρώπινο σώμα. Η παράσταση ‘Bodyterranean’, που παρουσιάζουν ο Simone Mongelli και η ομάδα του την Τετάρτη 28 και την Πέμπτη 29 Νοεμβρίου στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, είναι από κάθε άποψη πρωτοποριακή και έρχεται εδώ ως συνέχεια της καλλιτεχνικής πορείας του καλλιτέχνη και της προσωπικής του έρευνας πάνω στο παραδοσιακό υλικό.

 

Έργο βασισμένο στο ομώνυμο άλμπουμ που ο Ιταλός καλλιτέχνης εξέδωσε πριν μερικούς μήνες, αποτέλεσμα μίας μακρόχρονης έρευνας πάνω στο πάντρεμα της σύγχρονης γλώσσας της Body Music με την αρχαία γλώσσα της παράδοσης της Ελλάδας και της Ιταλίας, χρησιμοποιώντας αποκλειστικά τους ήχους του σώματος, ως κρουστό, και της φωνής, ως μελωδικό όργανο είναι το ‘Bodyterranean’ του Simone Mongelli που για δυο βράδια παρουσιάζεται στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, έχοντας ωστόσο κάνει πρεμιέρα στην Αθήνα τον Οκτώβριο του 2017, στο πλαίσιο του IBMF, του μεγαλύτερου φεστιβάλ του είδους παγκοσμίως, με καλλιτεχνικό διευθυντή τον Keith Terry και σημειώνοντας μεγάλη επιτυχία (http://www.internationalbodymusicfestival.com/).

Στο άλμπουμ, ο Mongelli συνέπραξε με πολλούς καλλιτέχνες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, από το διεθνή κύκλο της Body Music και από την εγχώρια σκηνή της παραδοσιακής και a cappella μουσικής, όπως τους Max Pollak, Bryan Dyer, Antwan Davis και Raùl Cabrera, την Αρετή Κετιμέ, τη Μαρία Κώτη, τον Μάνο Αχαλινωτόπουλο (στα φωνητικά!), τον Αλέξανδρο Καψοκαβάδη, τα φωνητικά σύνολα Πλειάδες και Stringless, τους beat-boxers Word of Mouth, τον Θάνο Δασκαλόπουλο. Ενώ για την υλοποίηση της παράστασης, ύστερα από διαδικασία ακρόασης, επέλεξε πέντε νέους και ταλαντούχους καλλιτέχνες και performers, με ειδικότητες στο παραδοσιακό τραγούδι, το χορό, τη μουσική του σώματος και γενικά το performing, για να δημιουργήσει μία καινούργια, δυναμική ομάδα.

Σύλληψη, συνθέσεις και ενορχηστρώσεις παραδοσιακού υλικού, σκηνοθεσία, body percussion, φωνητικά: Simone Mongelli / Body percussion, φωνητικά, χορός: Σίσσυ Πιντέλα/ Body percussion, φωνητικά, χορός: Τζωρτζίνα Βαρδουλάκη/ Τραγούδι, φωνητικά, body percussion: Αλεξάνδρα Παπαστεργιοπούλου/ Τραγούδι, φωνητικά, body percussion: Μάτα Κούρτη/ Φωνητικά, body percussion, beat-box: Άλκης Δήμος/ Φωτισμός: Τάσος Σκλαβούνος/ Ήχος: Νικόλας Σταυριανουδάκης.

Παραστάσεις: Τετάρτη 28 Νοεμβρίου -Πέμπτη 29 Νοεμβρίου, 21:00/

Γενική είσοδος: 15 ευρώ/ Μειωμένη τιμή: 12 ευρώ

Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης: Πειραιώς 206, Ταύρος, τηλ. 2103418550, www.mcf.gr