Αρχική
εγγραφή NewsLetter | χορηγία
Πρώτη ΣελίδαΑποτύπωμαΦιλικές ΙστοσελίδεςΕπικοινωνία

Μπετοβενική βραδιά στο Μέγαρο

 

Την Κυριακή 19 Νοεμβρίου, στην αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης του Μεγάρου Μουσικής, η εμβληματική Πέμπτη Συμφωνία συναντά το μεγαλειώδες Πέμπτο Κοντσέρτο για πιάνο (Αυτοκρατορικό) σε μια καθαρά Μπετοβενική βραδιά, με σολίστ την Αλεξάνδρα Παπαστεφάνου στο ιστορικό φορτεπιάνο Stodart του 1820, με τους εξαιρετικούς μουσικούς της Καμεράτα σε μουσική διεύθυνση Γιώργου Πέτρου.

 

Διάσημοι σε όλο τον κόσμο για τις ιστορικά ενημερωμένες ερμηνείες τους, οι Μουσικοί της Καμεράτας και o Γιώργος Πέτρου με τη διεθνώς αναγνωρισμένη πιανίστα Aλεξάνδρα Παπαστεφάνου τιμούν τον Μπετόβεν στο Μέγαρο Μουσικής.

Το δραστήριο αθηναϊκό σύνολο και ο διακεκριμένος αρχιμουσικός, μετά τις θριαμβευτικές εμφανίσεις τους στο Φεστιβάλ του Σάλτσμπουργκ και στο Ουίγκμορ Χολ του Λονδίνου, επιστρέφουν εδώ με μια συναυλία με κοινό παρονομαστή τον λατινικό αριθμό V. Έναν αριθμό που παραπέμπει στην Πέμπτη Συμφωνία αλλά και στο Πέμπτο Κοντσέρτο, γνωστό και ως Αυτοκρατορικό, το οποίο η Αλεξάνδρα Παπαστεφάνου θα ερμηνεύσει σε ένα αυθεντικό φορτεπιάνο Stodart, παρόμοιο με το θρυλικό Broadwood του Λούντβιχ βαν Μπετόβεν.

Στο πρόγραμμα, και η λαμπερή Εισαγωγή από το μπαλέτο ‘Τα πλάσματα του Προμηθέα’ Beethoven V.

Εντέρινες χορδές και ιδιόρρυθμα δοξάρια στα έγχορδα, φυσικά κόρνα και τρομπέτες, ξύλινα πνευστά με ελάχιστα κλειδιά που παράγουν αληθινό «ξύλινο» ήχο, μπαρόκ τρομπόνια και τύμπανα και ένα εντυπωσιακό κόντρα φαγκότο εποχής δίνουν νέα διάσταση στα πολυαγαπημένα αριστουργήματα του Τιτάνα της μουσικής, με την ‘Καμεράτα’ σε μια σπουδαία εμφάνιση, λίγους μόνο μήνες πριν την εμφάνισή της στο Θέατρο των Ηλυσίων Πεδίων στο Παρίσι, στο Theater an der Wien σε δύο διαφορετικές παραγωγές, στο Ουίγκμορ Χολ του Λονδίνου για δεύτερη φορά φέτος, στο περίφημο μπαρόκ θέατρο του Μπαϋρόυτ, στο Φεστιβάλ του Κλερμόν-Φερράν, στο Φεστιβάλ Χαίντελ του Χάλλε και εν αναμονή των δύο νέων ηχογραφήσεών της από διεθνείς δισκογραφικές εταιρείες.

Έναρξη: 20.30/ Εισιτήρια: 9 ευρώ, φοιτητές, νέοι μέχρι 25 ετών, άνεργοι, ΑΜΕΑ, 65+, πολύτεκνοι, 12, 18, 26, 32, 38 & 45 ευρώ.

Μέγαρο Μουσικής: Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη, τηλ. 2107282333, www.megaron.gr