Αρχική
εγγραφή NewsLetter | χορηγία
Πρώτη ΣελίδαΑποτύπωμαΦιλικές ΙστοσελίδεςΕπικοινωνία

Το Νανούρισμα της Απώλειας...

 

‘Πιο ποικίλος από τον Λαλό, πιο πηγαίος από τον ντ’ Εντί, πιο κλασικός από τον Ντεμπισί, ο Γκαμπριέλ Φορέ είναι ο πλέον έξοχος «μαΐστωρ» της γαλλικής μουσικής, ένας τέλειος καθρέπτης της μουσικής διανόησης’. Αυτά γράφει για τον Gabriel Fauré, στο περιοδικό ‘The Musical Times’, ο μουσικολόγος Λέσλι Όρεϊ. Την Τετάρτη 10 Απριλίου το "REQUIEM’’ και άλλα έργα θρησκευτικής μουσικής του συνθέτη –ιδανική επιλογή για τις ημέρες του Θείου Πάθους και της Ανάστασης– θα ακουστούν στην Αγγλικανική Εκκλησία Αγίου Παύλου.

 

Το "REQUIEM’’ του GABRIEL FAURÉ ερμηνεύουν στην Αγγλικανική Εκκλησία Αγίου Παύλου στις 10 Απριλίου η υψίφωνος Μαριλένα Στριφτόμπολα και ο βαρύτονος Δημοσθένης Χρ. Σταυριανός, σε μουσική διεύθυνση Δημήτρη Δημητριάδη. Το κύριο έργο της συναυλίας, που πρωτοπαρουσιάστηκε το 1888 στην εκκλησία της Μαγδαληνής (Église de la Madeleine) στο Παρίσι όπου και χαρακτηρίστηκε ‘νανούρισμα της απώλειας’, δεν γράφτηκε εις μνήμην κάποιου συγκεκριμένου προσώπου όπως συνηθιζόταν, αλλά γιατί ο συνθέτης ‘απλά επιθυμούσε να το γράψει’ λόγω του ήρεμου χαρακτήρα του. Όπως έλεγε ο ίδιος ‘… εξάλλου κυριαρχείται από την αρχή μέχρι το τέλος από ένα πολύ ανθρώπινο συναίσθημα πίστης στην αιώνια ανάπαυση’.

Συνοδεύει η ορχήστρα δωματίου Musica Raeda.

Σολίστ: Μαριλένα Στριφτόμπολα, υψίφωνος/ Δημοσθένης Χρ. Σταυριανός, βαρύτονος/ Μουσική Διεύθυνση: Δημήτρης Δημητριάδης.
Συμμετέχουν οι χορωδίες: ‘Καλλιτεχνήματα’-Διδασκαλία: Μαρία Μιχαλοπούλου, ‘Μικτή Χορωδία Παντείου Πανεπιστημίου-Διδασκαλία: Γιάννης Βρυζάκης.

Έναρξη: 20.30/ Εισιτήρια: 12 ευρώ.

Πληροφορίες – Κρατήσεις - Υπηρεσία εισιτηρίων: τηλ. 2107234567, Πανεπιστημίου 39, Στοά Πεσμαζόγλου, www.ticketservices.gr & σε όλα τα καταστήματα PUBLIC.

Αγγλικανική Εκκλησία Αγίου Παύλου: Φιλελλήνων 27, Σύνταγμα.