Αρχική
εγγραφή NewsLetter | χορηγία
Πρώτη ΣελίδαΑποτύπωμαΦιλικές ΙστοσελίδεςΕπικοινωνία

Ο έρωτας, ο θάνατος, η μουσική, η μητρότητα

 

Μια... αρρώστια γίνεται αφορμή να δημιουργηθεί ένας έρωτας... μετά μουσικής. Στον ‘Τριστάνο’ του Τόμας Μαν, ένα sui generis έργο –και ‘μπουρλέσκο» κατά τον ίδιο τον συγγραφέα– που από 02 Μαΐου ανεβαίνει στην κεντρική σκηνή του Θεάτρου του Νέου Κόσμου, η μάχη μεταξύ τέχνης και πραγματικότητας μοιάζει λυσσαλέα.

 

‘Αρχές Ιανουαρίου φθάνει για κούρα στο σανατόριο Άινφριτ η Γκαμπριέλε. Από τη στιγμή που γέννησε, δέκα μήνες πριν, δεν κατάφερε να ξαναβρεί τις δυνάμεις της. Στο σανατόριο συναναστρέφεται τον εστέτ, ιδιόρρυθμο συγγραφέα Ντέτλεβ Σπινέλ. Μια ιδιαίτερη σχέση δημιουργείται μεταξύ τους. Η κορύφωσή της, μέσω της μουσικής, αποβαίνει εν τέλει μοιραία...’.

Γραμμένο ως αντίστιξη στην όπερα του Ρίχαρντ Βάγκνερ ‘Τριστάνος και Ιζόλδη’, ο ‘Τριστάνος’ του Τόμας Μαν που ανεβαίνει στο Θέατρο του Νέου Κόσμου θέτει θεμελιώδη ερωτήματα για το ρόλο του καλλιτέχνη, τη σχέση ηθικής- αισθητικής, τη μάχη μεταξύ τέχνης και πραγματικότητας. Κι όπως διευκρινίζει ο σκηνοθέτης της παράστασης, ‘Για να προσεγγίσουμε το αμφίθυμο, ποιητικό σύμπαν του Τόμας Μαν, επιλέξαμε να καθοδηγηθούμε από την αισθητική και τη νομοτέλεια της ονειρικής εμπειρίας, αυτής της «βασιλικής οδού για το ασυνείδητο». Προσπαθήσαμε να δούμε το σανατόριο και τους τρόφιμούς του όπως ίσως θα απεικονίζονταν μέσα σ’ ένα όνειρο, όπου τίποτα δεν είναι μονοσήμαντο, το καλό και το κακό μπερδεύονται, και όπου ένας Τόπος Πόνου μπορεί την ίδια στιγμή να είναι και ένας Τόπος Θαυμάτων’.

Μετάφραση: Κυριάκος Κεντρωτής/ Διασκευή - Σκηνοθεσία: Μαρία Μαγκανάρη/ Σκηνικά: Διδώ Γκόγκου, Ελένη Κανακίδου, Σόνια Σαμαρτζίδου/ Κοστούμια: Παύλος Θανόπουλος/ Φωτισμοί: Μαρία Γοζαδίνου/ Μουσικός σύμβουλος: Χαράλαμπος Γωγιός/ Βοηθός σκηνοθέτη: Ανδριάνα Χαλκίδη/

Παίζουν (με αλφαβητική σειρά): Σύρμω Κεκέ/ Κώστας Κορωναίος/ Γιώργος Κριθάρας/ Μαρία Μαγκανάρη/ Βασιλική Σκευοφύλαξ.

Ημέρες & ώρες παραστάσεων: Τετάρτη 21:15, Πέμπτη 21:15, Σάββατο 18:30, Κυριακή 21:30 /Εισιτήρια: Τετάρτη, Πέμπτη, Κανονικό 14€/ Φοιτητικό 12€/ Ανέργων 10€/ Σάββατο-Κυριακή, Κανονικό 17€/ Φοιτητικό / Ανέργων 15€/

Προπώληση: Viva.gr, τηλ. 11876, Seven Spot, Reload, Media Markt, Ευριπίδης, Αθηνόραμα.

Θέατρο Νέου Κόσμου: Αντισθένους 7 & Θαρύπου, τηλ. 2109212900, www.nkt.gr