Αρχική
εγγραφή NewsLetter | χορηγία
Πρώτη ΣελίδαΑποτύπωμαΦιλικές ΙστοσελίδεςΕπικοινωνία

Ο χορός, η μουσική, οι νέοι

 

Γνωρίζεις τη δράση του Megaron Undergound. Ε, λοιπόν, αυτό που θα συμβεί την Παρασκευή 16 και το Σάββατο 17 Μαρτίου στο Υποσκήνιο Β΄ της Αίθουσας Αλεξάνδρα Τριάντη θα σε κάνει να την αγαπήσεις ακόμα περισσότερο, αφού γίνεται αφορμή να συναντηθούν εδώ νέοι δημιουργοί από την Ελλάδα και το εξωτερικό, πρωτοεμφανιζόμενοι χορογράφοι και νέοι μουσικοί-συνθέτες, προκειμένου να παρουσιάσουν το workshop συνεργασίας ανάμεσα στη χορογράφο και εκπαιδευτικό Σοφία Μαυραγάνη και στον μουσικό, συνθέτη και ερευνητή νέων μέσων Θάνο Πολυμενέα-Λιοντήρη.

 

Την κορύφωση του πρότυπου εκπαιδευτικού προγράμματος Breaking Art που άρχισε τον Ιανουάριο και ολοκληρώθηκε ύστερα από οκτώ εβδομάδες, μελετώντας τη σχέση χορού και μουσικής, αποτελεί η διήμερη συνάντηση που πραγματοποιείται στο Μέγαρο Μουσικής, με νέους δημιουργούς από την Ελλάδα και το εξωτερικό, πρωτοεμφανιζόμενους χορογράφους και νέους μουσικούς-συνθέτες, όπου, μέσω μιας συνεργατικής διαδικασίας, οι συμμετέχοντες λαμβάνουν τα τεχνικά εργαλεία δημιουργίας, έχοντας ταυτόχρονα την εμπειρία της δημιουργικής ζύμωσης.

Το εγχείρημα που πραγματοποιείται για πρώτη φορά, αποτελεί ιδέα της χορογράφου και εκπαιδευτικού Σοφίας Μαυραγάνη, που συνεργάζεται εδώ με τον μουσικό, συνθέτη και ερευνητή νέων μέσων Θάνο Πολυμενέα-Λιοντήρη.

Χορογράφοι: Ξένια Βλάχου-Κογχυλάκη (GR), Πέπη Ζαχαροπούλου (GR), Νεφέλη Καδιοπούλου-Αστερίου (GR), Μαρίνα Μήλιου (GR), Κλειώ Μόκα (GR), Αλεξάνδρα Τσοτανίδου (GR), Caterina Danzico (ΙT), Eva-Maria Schaller (ΑT), Marianne Tuckman (UK/DE).

Συνθέτες:│Νίκος Αντωνόπουλος (GR), Νίκος Γαλενιανός (GR), Οδυσσέας Μανιδάκης (GR), Iωάννης Μαραμαθάς (GR), Στράτος Μπιχάκης (GR), Νεφέλη Σταματογιαννοπούλου (GR), Jeph Vanger (GR/UK).

Εισηγητές │ Σοφία Μαυραγάνη, Θάνος Πολυμενέας-Λιοντήρης.

Έναρξη: 21.00/ Εισιτήρια: 5 ευρώ, γενική είσοδος.

Μέγαρο Μουσικής: Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη, τηλ. 2107282333, www.megaron.gr