Αρχική
εγγραφή NewsLetter | χορηγία
Πρώτη ΣελίδαΑποτύπωμαΦιλικές ΙστοσελίδεςΕπικοινωνία

Ο θυμός, η ντροπή, οι αισθήσεις

 

Η διαδραστική έκθεση ‘Στο παλάτι του Θυμού!’ ανοίγει τον Φλεβάρη από το Μουσείο Συναισθημάτων, προσφέροντας ερεθίσματα στα παιδιά, τους εφήβους και τους ενήλικες που τα περιβάλλουν, μέσα από την αλληλεπίδραση με τα διαδραστικά εκθέματα αλλά και τα εργαστήρια για μικρούς και μεγάλους.

 

Μια έκθεση που παρακινεί τα παιδιά να επεξεργαστούν, να εξερευνήσουν,

να γνωρίσουν καλύτερα το συναίσθημα του θυμού και να ανακαλύψουν δημιουργικούς τρόπους για να αντιμετωπίζουν τη ζωτική του ενέργεια είναι η γνωστή έκθεση που διοργανώνει το Μουσείο Συναισθημάτων, με τίτλο ‘Στο παλάτι του Θυμού’.

Ημερομηνίες για το ελεύθερο κοινό: 03, 04, 10, 11, 17, 18, 24 και 25 Φεβρουαρίου/ Ηλικίες: ενήλικες και παιδιά 5 έως και 15 χρονών/ Ώρες λειτουργίας: 10 π.μ. έως 1 μ.μ./ Είσοδος: 4 ευρώ.

 

ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΕΝΗΛΙΚΕΣ

Μετά τη λειτουργία της διαδραστικής έκθεσης του Μουσείου, ξεκινάει στη 1 το μεσημέρι ένα εργαστήρι σχεδιασμένο για να συμμετέχουν ενήλικες και παιδιά μαζί!

 

1. ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΜΕ ΠΑΡΑΜΥΘΟΪΣΤΟΡΙΕΣ & ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ

«Παραμυθοϊστορίες της Ντροπής!»

Ανάμεσα στις μεταμφιέσεις της αποκριάς και της καθημερινής ζωής κάνουμε τη γνωριμία μας με την ντροπή.
Άγνωστη δε λέω πως μας είναι, έχουμε να τη γνωρίσουμε με τρόπο άλλο, για το φόβο της έχει να μας πει, για την αγωνία της, για την επιθυμία που φέρει μαζί της… ακολουθούμε την επιθυμία του πρίγκιπα στον Κόσμο των Παραμυθιών;!

Μέσα από την παραμυθοϊστορία που έχει σχεδιάσει το Μουσείο Συναισθημάτων, από την πορεία του ήρωα και από τα σύμβολα στον κόσμο των παραμυθιών, μικροί και μεγάλοι έχουμε την ευκαιρία να αξιοποιήσουμε ερωτήματα και απαντήσεις ο καθένας με το δικό του τρόπο, σύμφωνα με τη δική του ανάγκη.

Ημερομηνίες: 03, 10, 17 και 18 Φεβρουαρίου
Ηλικίες: ενήλικες και παιδιά 5 έως και 12 χρονών
Ώρα: 1 μ.μ. έως 2 μ.μ./ Είσοδος: 8 ευρώ (στην τιμή των εργαστηρίων προσφέρεται και η είσοδος στην έκθεση του Μουσείου).

 

 

2. ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΩΝ ΜΕΤΑ ΜΟΥΣΙΚΗΣ

«Θυμός στο Παλάτι και στην Εξοχή!»

Σπουδαίοι βασιλιάδες και απλά χωριατόπουλα, γριές βοσκοπούλες αλλά ακόμα και κοκόρια, όλοι θυμώνουν καμιά φορά όταν αδικούνται ή όταν αποκαλύπτονται τα μυστικά τους… και στο παλάτι και στην εξοχή!

Ένα εργαστήρι αφήγησης, όπου τα παραμύθια ζωντανεύουν με κιθάρα, τραγούδι, κρουστά όργανα. Μικροί και μεγάλοι μαζί έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν τη μαγεία των παραμυθιών.

Ημερομηνία: Κυριακή 04 Φεβρουαρίου/ Ηλικίες: ενήλικες και παιδιά 5 έως 105 χρονών/ Ώρα: 1 μ.μ. έως 2 μ.μ.
Είσοδος : 8 ευρώ (στην τιμή των εργαστηρίων προσφέρεται και η είσοδος στην έκθεση του Μουσείου).

 

3. ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ

«Εξερευνώ τα Συναισθήματά μου… με τις Αισθήσεις μου!»

Τι χρώμα έχει η χαρά; Τι  ήχο κάνει ο θυμός;
Αν αγγίξω το φόβο πώς είναι η υφή του; Τι γεύση έχει η επιθυμία;
Πώς μυρίζει η αγάπη;

Ένα εργαστήριο για να γνωρίσουμε καλύτερα τα συναισθήματά μας, να τα αποδεχτούμε και να τα εκτιμήσουμε... μέσα από τις αισθήσεις μας!

Ο σκοπός των εργαστηρίων με θέμα τον εαυτό μου είναι να ενθαρρύνουν μικρούς και μεγάλους να γνωριστούν και να γνωρίσουν καλύτερα τον εαυτό τους και τον κόσμο των συναισθημάτων με έναν ιδιαίτερα δημιουργικό τρόπο, μέσα από το παιχνίδι, τη ζωγραφική, τα παραμύθια, τα χρώματα, τους ήχους!

Ημερομηνίες: Κυριακές 11 και 25 Φεβρουαρίου 2018
Ηλικίες: ενήλικες και παιδιά 7 έως και 12 χρονών/ Είσοδος εργαστηρίου: 8 ευρώ (στην τιμή των εργαστηρίων προσφέρεται και η είσοδος στην έκθεση του μουσείου).

 

Εργαστήρια Φεβρουαρίου
 για εφήβους και ενήλικες

 

Το τελευταίο Σάββατο κάθε μήνα, μετά τη λειτουργία της διαδραστικής έκθεσης του Μουσείου, ξεκινάει στη 1 το μεσημέρι εργαστήρι σχεδιασμένο για να συμμετέχουν έφηβοι και ενήλικες!

 

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΜΕ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΙΣΤΟΡΙΕΣ 
«
Ιστορίες της Ντροπής!»

Νιώθω τα μάγουλά μου να κοκκινίζουν, το στομάχι μου σφίγγεται, πιάνεται η αναπνοή μου, τρέμω, νιώθω να κόβονται τα πόδια μου, ιδρώνουν οι παλάμες μου.
Θέλω κάπου να κρυφτώ, να ανοίξει η γη και να με καταπιεί, βοήθεια… δεν πιστεύω να ακούστηκα.
Ο γάτος πού πηγαίνει; Ξέρει κάτι;

Μέσα από τις ιστορίες που έχει σχεδιάσει το Μουσείο Συναισθημάτων έφηβοι και ενήλικες θα έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν την αξία που έχει κάθε συναίσθημα στη ζωή μας, αξιοποιώντας τα σύμβολα και τις διαδρομές που ακολουθούν οι ήρωες στις ιστορίες μας.

Ημερομηνία: Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2018
Ηλικίες: ενήλικες και έφηβοι/ Είσοδος 8 ευρώ (στην τιμή των εργαστηρίων προσφέρεται και η είσοδος στην έκθεση του Μουσείου).

Μουσείο Συναισθημάτων: Καρατζά 7, Φιλοπάππου, τηλ. 2109218223.